PSD și PNL au boicotat din nou ședința BPR. Orban va comunica Guvernului textul moțiunii de cenzură

Laurentiu Gheorghe | 07.09.2021

Pentru a patra oară, la ședința Birourilor Reunite nu s-a putut face cvorum din cauza boicotului PSD și PNL care vor amânarea votului pe moțiunea de cenzură PSD-USR-AUR.

Pe aceeași temă

Președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, marți, înainte de ședința Birourilor Permanente Reunite ale celor două Camere, că este șocată de faptul că PSD și PNL blochează un drept constituțional, depunerea unei moțiuni de cenzură de către USR PLUS și AUR.

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a declarat marți, făcând trimitere la o motivare a CCR care obligă Parlamentul să respecte termenul de cinci zile pentru prezentarea și dezbaterea unei moțiuni de cenzură că va comunica azi Guvernului moțiunea de cenzură: „Ca președinte al Camerei Deputaților, eu am obligatia să respect Constiituția și legile țării. Derularea calendarului moțiunii de cenzură e obligatorie, altfel se încalcă principiul constituțional al statului de drept. Azi voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură”, a spus Orban.

Co-președintele AUR, George Simion, a declarat că au fost prezenți doar 9 din cei 26 de membri ai Birourilor Permanente: ”Doar 9 din cei 26 de membri ai Birourile permanente Reunite, cinci de la camera deputaților și patru de la Senat. A lipsit PSD și PNL în integralitate, mai puțin domnul Orban. Ceilalți țin cu domnul Cîțu și încearcă să blocheze moțiunea de cenzură. Nu este posibil așa ceva, deja a patra ședință în care domnii de la PSD lipsesc. În momentul ăsta se va trimite moțiunea mai departe către Guvern și se va întruni plenul Parlmentului pentru a se vota moțiunea”, a declarat Simion.

Interesul taberei Cîțu este să împingă votul moțiunii de cenzură după congresul PNL din 25 Septembrie. “Dacă Florin Cîțu intră la congres ca premier, are șanse mari să câștige competiția cu Orban. Dacă moțiunea trece până atunci, va fi complicat”, susțin surse din conducerea PNL.

Surse politice declarau încă de dimineață că parlamentarii liberalii din aripa PNL-Cîțu vor să atace la CCR decizia lui Orban de a debloca moțiunea și a-i stabili calendarul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22