PSD și PNL se întâlnesc la Vila Lac pentru a decide calendarul electoral

Redactia | 19.06.2024

Liderii PSD și PNL vor a avea miercuri o ședință de coaliție de la ora 18:30 pentru a stabili data alegerilor prezidențiale și dacă vor merge pe liste commune la alegerile parlamentare.

Pe aceeași temă

„Astăzi trebuie să decidem data alegerilor. Mâine sau cel mai târziu vineri, Guvernul trebuie să dea Hotărâre de Guvern pentru calendar”, explică neoficial un lider PSD, înainte de întâlnirea de la Vila Lac. 

Calendarul electoral trebuie stabilit rapid pentru ca să poată da o hotărâre de guvern. Cel mai probabil, alegerile prezidențiale vor avea loc în noiembrie, la termenul normal iar cele parlamentare să se desfășoare în septembrie.

Adevărata miza a liderilor Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă este cum își vor împărți în continuare guvernarea, puterea și sfera de influență, spun surse politice.

Cei doi lideri trebuie să gestioneze nemulțumirile interne din propriile partide, pentru că atât social-democrații, cât și liberalii le cer celor doi președinți să le reprezinte partidul în competiția pentru fotoliul de președinte al țării. 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22