PSD: Teodorovici a ieșit din cursa pentru șefia executivă, iar Dunca din cea de secretar general

Dora Vulcan | 28.06.2019

Două candidaturi la alegerile pentru congresul de sâmbătă s-au retras vineri la Comitetul Executiv al PSD: Eugen Teodorovici și Marius Dunca.

Pe aceeași temă

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, s-a retras din cursa pentru funcţia de preşedinte executiv iar fostul ministru al Sportului Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov, nu mai candidează pentru funcţia de secretar general.

Au mai rămas valide candidaturile Vioricăi Dăncilă, a lui Șerban Nicolae, a Ecaterinei Andrinescu și a lui Liviu Pleșoianu pentru șefia PSD și a lui Daniel Suciu, Daniel Florea și Sorina Bota pentru funcția de președinte executiv, Suciu fiind favoritul lui Dăncilă. CEx-ul i-a scos din cursă pe Ilie Rotaru şi Cătălin Stoichiță, candidați de mâna a doua pentru șefia partidului.

De asemenea, CEx a mai decis vineri ca președintele partidului să fie ales prin votul delegaților trimiși de filialele județene prin vot într-un singur tur de scrutin, ceea ce sporește șansele lui Dăncilă de a fi aleasă succesor al lui Dragnea la șefia partidului.

Pentru funcția de secretar general vor candida: Gabriel Petrea, Felix Stroe, Codrin Ștefănescu, Mihai Fifor, Rodica Nassar. Fifor este favoritul lui Dăncilă.

Partidul Social Democrat are programat pentru sâmbătă congres extraordinar de alegeri, după condamnarea președintelui Liviu Dragnea la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Teleorman.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22