PSD turează motoarele de campanie: Președinții de consilii județene, în ședință cu Liviu Dragnea

Laurentiu Gheorghe | 01.04.2019

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a convocat luni și marți la București pe liderii PSD din toată țara pentru a coordona strategia pentru alegerile europarlamentare.

Pe aceeași temă

Florin Iordache a explicat că vor continua discuțiile cu „baronii locali” care aparțin PSD. La întrunire, membrii staff-ului de campanie al social-democraților vor prezenta strategiile la alegerile pentru PE liderilor județeni, la Parlament fiind invitați și primarii unor orașe mai importante.

Intrevederile social-democratilor vin dupa ce, joi, Liviu Dragnea si conducerea formatiunii s-au intalnit la Parlament cu primarii si presedintii de consiliilor judetene PSD din zona Nord-Est, Sud-Est si Sud Muntenia. Coordonatorul de campanie si trezorierul PSD Mircea Draghici declara atunci ca au mai fost sedinte de lucru cu responsabilii din teritoriu.

Drăghici a mai spus că în partid nu a fost luată încă o decizie referitor la organizarea unor mitinguri în țară ale PSD.

La finalul intalnirii de joi, Dragnea a anuntat ca Partidul National Taranesc Crestin Democrat si Partidul Ecologist Roman sustin lista PSD la europarlamentare. Liderul PNTCD, Aurelian Pavelescu, a precizat ca recomandarea partidului a fost ca pe lista PSD sa fie si preotul Cristian Terhes care figurează pe un loc ultra-eligibil. Cu toate acestea, surse politice susțin că prezența lui Chris Terheș pe lista PSD, alături de jurnalistul Carmen Avram și Maria Grapini ar fi fost impusă de Dan Voiculescu.

La randul sau, Danut Pop, presedintele PER, a spus ca sustine lista social-democratilor la europarlamentare, in schimb primind sustinerea PSD pentru unele proiecte, cum ar fi brand national Dracula Park. El a salutat candidatura pe locul al doilea pe lista PSD a lui Carmen Avram.

Săptămâna trecută, Dragnea a avut o altă ședință cu o parte dintre organizațiile PSD, mesajul principal comunicat acestora fiind legat de orientarea campaniei către electoratul urban. "Trebuie să lucrăm mai mult pe online, pe social media",au declarat surse participante la discuție pentru Digi24.ro.

Exista in acest sens o echipă specializată pe diseminarea mesajelor de campanie pe Facebook si pe internet, în cadrul aparatului de campanie național al PSD. Acesta transmite de la centru către filiale ceea ce trebuie promovat apoi în mediul online la nivel județean și local.

Pentru publicul tradițional al PSD, strategia vizează campania clasică door to door.

PSD are pe lista, inregistrata la BEC, 43 de candidati la europarlamentare. Partidul deschide lista cu ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, urmata de jurnalista Carmen Avram si senatorul PSD Claudiu Manda.

Conform surselor politice, social-democrații mizează pe câștigarea a 11 locuri în Parlamentul European, însă sondajele de opinie nu le dau șanse la mai mult de 9-10 europarlamentari, în funcție de prezența la vot.

Campania electorala incepe oficial pe 27 aprilie si se incheie pe 25 mai, ora 7.00. Alegerile europarlamentare au loc pe 26 mai.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22