PSD: „Virusul Cîțu” a distrus economia națională. Cîțu le spune că ar trebui să răspundă penal

Laurentiu Gheorghe | 11.05.2020

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu, a răspuns în plenul Camerei Deputaților moțiunii simple „Virsul Cîțu a infectat economia națională” acuzând PSD că subminează activitatea guvernului.

Pe aceeași temă

Ministrul finanțelor le-a transmis deputaților că cei 70 de semnatari ai moțiunii simple de cenzură ar trebui să răspundă penal pentru că subminează statul român prin adoptarea și modificarea legilor într-un mod populist și iresponsabil.

„Traiti intr-o alta Romanie. Motiunea e valabila pe datele valabile cand erati voi la guvernare. Ati lăsat statul român nepregătit și vulnerabil. Ar trebui sa raspundeti penal toti. Timp de două luni ati subminat activitatea guvernului”, le-a spus Cîțu deputaților.

„Semnatarii acestei motiuni sunt cei care in 10 august au gazat si bătut romani nevinovați. Semnatarii acestei motiuni sunt criminali in opinia mea. Acești criminali au jucat poker cu sanatatea romanilor, au incercat sa-l santajeze chiar si pe presedintele Romaniei cu aprobarea starii de urgenta in Parlament. Au modificat in Parlament intr-un mod criminal si populist legi, care daca ar fi fost acceptate ar fi aruncat Romania in haos economic. at de ticalosi sa fii astfel incat sa folositi virusul sa atacati guvernul? Cereti-va scuze familiilor îndoliate”, a declarat Cîțu de la tribuna Camerei Deputaților.

Alte declarații ale ministrului de Finanțe:

 • IMM Invest este cel mai bun program. 77.871 de cereri au fost analizate. 86.548 de solicitanți înregistrați, deja avem companii care au luat bani.

 • Știți care erau datoriile StartUp Nation? 1 miliard de lei! A venit rectificarea din noiembrie si a trebuit sa platesc eu. Sunteti niste tepari! Ati promis in 2017 oamenilor, a trebuit sa le platim noi.

 • PSD sustine doar pe hartie sectorul privat. Ar trebui sa va luati notite, sa vedeti cum functioneaza un program de succes - IMM Invest.

 • De 3 ani va chinuiti sa faceti informatizarea ANAF, noi am facut-o in 3 luni.

 • Am platit facturile la timp, nu ca voi - le amanati. Am gasit facturi neplatite de ani de zile!

 • Schema IMM Invest a fost singura aprobata de CE. A incercat si Ungaria, nu i-a iesit.

 • In plina criza am incasat mai multi bani la buget decat voi. Bancile, oamenii au incredere in noi.

 • Romania e singura din UE care va avea crestere economica in primul trimestru.

 • Am reusit o performanta, sa dam Romania jos din topul rusinii - acolo ati tinut-o cu cea mai mare rata a inflatiei.

 • PSD venea cu legi fara surse de finantare, si totusi le-am platit.

 • Am construit un buffer care a fost ca o plasa de salvare.

 • In aprilie am cheltuit mai putin cu salariile decat in martie, pentru ca am folosit telemunca.

 • Sunt singurul ministru din istorie care s-a imprumutat la dobanzi negative. Singurul! Asta arata incredere.

 • Nu ma opresc aici, oricate motiuni si injuraturi primesc de la socialisti.

 • Dragi romani, vom trece cu bine peste aceasta perioada. Da, vom avea o revenire in V si asa va fi. Dar trebuie sa fim precauti!

 • Important nu e daca trece motiunea, important e ca romanii au inteles cat de ticalosi sunt semnatarii acestei motiuni.

Moțiunea PSD „Virusul Cîțu a distrus aproape complet economia națională!”

„Mai nociv decat efectele pandemiei, mai contagios decat coronavirusul si mai letal decat maladia COVID-19, Virusul Citu a distrus aproape complet economia nationala! Dupa aproape doua luni de stare urgenta, dupa nenumarate balbe, amanari si rectificari de acte normative, ministrul Finantelor, Florin Vasile Citu, s-a dovedit incapabil sa vina cu masuri de sprijin eficiente pentru economie”, acuza social-democratii in textul motiunii.

In opinia PSD, „70% dintre români considera că ministrul Cîțu este un dezastru pentru economie”, in conditiile in care „in cele 6 luni de guvernare si in cele peste 50 de zile de la instituirea starii de urgenta nu s-a luat nicio masura pentru evitarea dezastrului”, asa cum se precizeaza in document.

„Ministrul Cîțu și-a batut joc de tot efortul din guvernarea PSD de a reduce ponderea datoriei ca procent din PIB. Fata de 2016, cand datoria era 37,2% din PIB, anul trecut, in octombrie, ajunsesem la 34,6% din PIB. Aveam a 6-a cea mai mica datorie ca pondere in PIB din Uniunea Europeana!

In plus, PSD lasase o rezerva financiara in Trezorerie de 5,2 miliarde euro. Asta e mostenirea pe care a lasat-o PSD! Ministrul Citu nu doar ca a anulat tot acest efort, dar a ne-a dus cu datoria publica intr-o stare cu mult mai rea decat a fost vreodata. Agentiile de rating ne spun ca nivelul datoriei Romaniei va ajunge in acest an la 43% din PIB”, se mai arata in textul motiunii simple.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22