PSD vrea ca SRI să investigheze multinaționalele care au dat liber angajaților la proteste

Dora Vulcan | 05.02.2017

Adrian Tutuianu, seful PSD Dambovita și presedinte al comisiei parlamentare de control al SRI a spus sambata seara la Antena 3 ca va cere SRI sa furnizeze informatii despre multinaționalele care au dat liber salaiaților ca să poată participa la proteste. El spune că e vorba despre "o chestiune care ține de securitatea națională".

Pe aceeași temă

Tutuianu a mai facut o comparatie intre protestele din Romania si Maidanul din Kiev din 2014 si pierderea Crimeei si a vorbit despre razboi hibrid al Rusiei in Romania, sugerand ca protestele ar avea Rusia in spate.

 

Tutuianu si-a bazat acuzatiile la multinationale pe un articol publicat de site-ul Capital, care s-a dovedit un fals. Capital a si sters articolul si a revenit cu precizari. De asemenea, Tutuianu i-a mai citat pe Dan Andronic cu un articol din Evenimentul zilei (Dan Andronic este urmarit penal) si pe Bogdan Chireac, remarcă Hotnews.

 

Tutuianu spune că multinaționalele ar fi direct interesate pentru că se tem de modificările la Codul Fiscal pe care PSD are în intenție să le facă.

 

 

Declaratiile lui Adrian Tutuianu la emisiunea Q&A de la Antena 3:

 

  • Am cerut SRI in baza articolului 5 din HG 30.1993 sa ne prezinte o informare cu privire la datele pe care ele-au avut despre aceste manifestantii si de modul in care s-a comunicat institutional. Am cerut informarea vineri dimineata, am primit vineri o informare la ora 14
  • Constat ca nu e normal modul de comunicare institutional, si am pus o intrebare legat de o eventuale situatii prevazute de articolul  11 din Legea Securitatii Nationale care tind la demolarea puterii politice prin actiuni violente, putere politica instalata constitutional. Asta ma intereseaza.
  • SRI a dat un comunicat in care a spus foarte lapidar ca a avut ca obiect identificarea eventualelor persoane cu activitati extremiste si ca nu au fost identificate asemenea lucruri.
  • Pun in seara asta cateva probleme culese din presa:
  • Intr-un ziar din Prahova se spune ca o companie multinationala si-a trimis salariatii la protest. E o chestiune care tine de securitatea nationala. Trebui sa o verificam.
  • Dan Andronic, o personalitate publica, spune ieri intr-un articol ca mai multe multinationale au dat liber sau au platit ore suplimentare unor salariati, pentru ca sunt deranjate de modificari care urmeaza la Codul Fiscal si de punerea in aplicare a unei directive europene care impune impozitarea profitului la locul realizarii profului
  • Din aceasta perspectiva vreau sa avem o discutie in Comisia SRI din Parlament, sa ne lamurim daca exista vulnerabilitati majore legate de securitatea nationala, daca sunt companii, grupuri, organizatii. Vom face aceasta discutii, mi se pare una de responsabilitate pentru orice om care conduce o asemenea comisie.
  • Vom pune in comisie Intrebari pe mai multe subiecte, nu pot dezvolta aici subiectul, lesne de inteles de ce.
  • Mai am o alta ingrijorare, e si a lui Bogdan Chireac: maidanul de la Kiev a plecat de la demonstratii de tipul asta (al celor din Romania - n.red.). La ce a dus Maidanul? La Crimeea care s-a dus la Rusia fara un foc de arma, regiunea Donbass aproape rupta de Ucraina.
  • Pentru prima data o sa spun ceva ce a spus Traian Basescu, cu razboiul hibrid. Cred ca lucrurile astea trebuie sa le luam macar in analiza.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22