PSD vrea încă 20 de ani la guvernare-termenul de construcție pentru spitalul metropolitan

Dora Vulcan | 22.03.2018

Purtătorul de cuvânt al guvernului a anunțat miercuri că spitatul metropolitan din Capitală are ca termen de realizare ”maximum 20 de ani”.

Pe aceeași temă

 

 

Guvernul a aprobat miercuri o ordonanță de urgență prin care a transferat un teren din nordul Capitalei din domeniul public al statului și administrarea societății naționale de televiziune în cel al primăriei Capitalei, la insistențele primarului Gabriela Firea, scrie Hotnews.ro. 

 

"Acel teren necesar construirii Spitalului Metropolitan are o suprafata de peste 47.000 de metri patrati, este situat in soseaua Pipera din sectorul 2 si trece din domeniul public al statului si administrarea Societatii Romane de Televiziune in domeniul public al Municipiului Bucuresti, iar termenul de realizare a investitiei este de maximum 20 de ani", a spus Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al guvernului. 

 

Solicitat să confirme dacă într-adevăr termenul de 20 de ani este cel corect, Barbu a spus că ”asa am inteles din actul normativ".

 

Proiectul de OUG s-a aflat pe ordinea suplimentara a sedintei de Guvern, după ce primarul general Gabriela Firea a cerut ca terenul din  Soseaua Pipera nr.63-65, sector 2 sa fie transferat din domeniul public al statului si administrarea Societatii Romane de Televiziune in domeniul public al municipiului Bucuresti si Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in luna februarie folosirea terenului bazei RATB din Soseaua Pipera nr. 55, sector 2, pentru construirea Spitalului Metropolitan.

 

Consilierii PNL si USR au respins proiectul motivand ca nu este suficient fundamentat si au cerut mai multe detalii primarului general.

 

"Amplasarea ipoteticului spital metropolitan despre care nu se stie nimic, pentru ca nu exista NIMIC, in afara de declaratii date pe gura de catre Firea, la marginea Bucurestiului, pe hotarul cu Voluntariul, nu mi se pare suficient fundamentata! Am cerut un studiu de tranzit+trafic sa ne asiguram ca nu aruncam banii aiurea. Am cerut si mai multe info de baza: tipul spitalului (urgenta/multifunctional etc.) si nr. de paturi pe care-l au in minte. (...)Pana nu vedem proiectul, studiul de trafic, nu votam. Clar? Deci suntem de acord cu un spital metropolitan/regional, dar pe baza de evidente, nu pe ce se viseaza in Voluntari noaptea! Puneti-va armatele de functionari la treaba", a scris Ciprian Ciucu, consilier PNL, la inceputul anului, pe pagina sa de Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22