PSRO a atacat la Avocatul Poporului marirea salariilor demnitarilor si a angajatilor de la Guvern, Presedintie si Parlament

M. B. | 20.08.2015

Pe aceeași temă

Mircea Geoană a anunțat miercuri că partidul pe care-l conduce, Partidului Social Românesc (PSRO), a sesizat Avocatul Poporului cu privire la majorarea salariilor demnitarilor și a angajaţilor din Guvern şi Administraţia Prezidenţială.

 

În opinia PSRO, majorarea este o „măsură discriminatorie care nu a respectat procedura parlamentară, întrucât forul decizional trebuia să fie Camera Deputaţilor”.

 

„PSRO a transmis ieri (marţi - n.r.) două sesizări la Avocatul Poporului, una legată de salariile angajaţilor din Guvern şi Palatul Cotroceni. De asemenea, pe acelaşi temei, am sesizat Avocatul Poporului în vederea sesizării Curţii Constituţionale pe temei de neconstituţionalitate a faimoasei ordonanţe cu privire la creşterea de salarii pentru primii 48 de demnitari ai statului român. Este o decizie care în mod evident discriminează toate categoriile de funcţionari publici din România”, a precizat Geoană, citat de Agerpres.

 

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat că şi Blocul Naţional Sindical va sesiza Avocatul Poporului cu privire la salarizarea categoriilor de angajaţi menţionaţi.

 

„În opinia noastră se încalcă prevederile art.16 din Constituţie cu privire la egalitatea cetăţenilor în faţa legii, creându-se o situaţie de discriminare. Cea de-a doua motivaţie ţine de încălcarea art. 75 din Constituţie privind sesizarea Camerelor. Pe fond, apreciem că s-a făcut o eroare prin sesizarea întâi a Camerei Deputaţilor şi ulterior a Senatului, ca for decizional. Parcursul firesc ar fi fost sesizarea Camerei şi apoi a Senatului, potrivit art. 75 din Constituţie”, au precizat reprezentanţii BNS.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22