Puciștii din ALDE: Alături de PSD, să susținem proiectele asumate în programul de guvernare

Laurentiu Gheorghe | 12.09.2019

Filiala Prahova ALDE, condusă de Grațiela Gavrilescu, refugiată la PSD, a votat, miercuri, susținerea Guvernului PSD și cere organizarea unui congres pentru înlăturarea conducerii partidului.

Pe aceeași temă

Organizația ALDE Prahova arată în comunicatul transmis presei că se opune deciziei luate de Biroul Permanent Central care precizează că membrii formațiunii politice care acceptă funcțiile publice oferite de PSD sunt excluși automat din partid și cere organizarea unui congres extraordinar imediat după alegerile prezidențiale pentru înlăturarea actualei conduceri.

De asemenea, Biroul Politic Teritorial ALDE Prahova își arată în unanimitate susținerea pentru obținerea unui nou mandat de ministru al Mediului de către Grațiela Gavrilescu, șefa organizației județene, care a fost propusă de premierul și președintele PSD, Viorica Dăncilă să revină în Guvenrn.

Totodată, membrii BPT ALDE Prahova fac apel către toate filialele din țară și către conducerea centrală a partidului să solicite și să inițieze demersurile statutare necesare pentru convocarea Congresului ALDE în perioada imediat următoare finalizării alegerilor prezidențiale.

Organizația le cere lui Meleșcanu și Gavrilescu ca, „în calitate de reprezentanți la vârf ai organizației prahovene, cea mai puternică filială ALDE din țară, care a contribuit decisiv la formarea Partidului Liberal Reformator, precursor al actualului ALDE, să susțină continuarea proiectelor inițiate, împreună cu PSD, în cadrul guvernării, pentru atingerea țintelor asumate prin programul de guvernare”.

„Este un moment crucial pentru ALDE! Nu avem voie să mai facem greșeli personale! Și, ca să nu greșim, trebuie să ne consultăm cu membrii și aleșii noștri, cu simpatizanții, pentru că de la ei a venit forța ALDE! Lor trebuie să le cerem părerea! Lor trebuie să le dăm socoteală! Datorită lor ALDE a crescut, incredibil de repede, și a ajuns partid parlamentar și la guvernare. Și NU din cauza lor, la europarlamentare, ALDE a obținut doar 4%! În consecință, am procedat, ca întotdeauna: am discutat aceste probleme în organizația mea și voi ține cont de tot ceea ce mi s-a spus. Sper ca vocea colegilor mei să se facă auzită și la București și să acopere zgomotul de fond, generat de neprietenii ALDE, partid pentru care noi muncim atât de mult!” a declarat Grațiela Gavrilescu la finalul ședinței, citată în comunicatul de presă.

****

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că nominalizează în Guvern reprezentați ALDE la Mediu - Grațiela Gavrilescu, Energie - Ion Cupă, Relația cu Parlamentul - Ștefan Băișanu. Dăncilă a mai anunțat că va trimite președintelui Klaus Iohannis și nominalizarea lui Dan Chirilă la MAI și pe cea a Cameliei Gavrilă la Educație.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22