Purtatorul de cuvant al CE: Regrese in Romania legate de ireversibilitatea reformelor

E.b. | 06.02.2017

Romania a inregistrat un regres in ceea ce priveste dovedirea ireversibilitatii reformelor, ceea ce este posibil sa fi afectat sansele de ridicare a Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) pana la finalul mandatului actualei Comisii Europene.

Pe aceeași temă

 

 Asta promisese anterior Jean Claude Juncker (foto), presedintele Comisiei Europene.

 

Declaraţia a venit luni din partea purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, conform News.ro.

 

"Ceea ce conteaza nu este ireversibilitatea promisiunii, ci ireversibilitatea reformelor care sa faca in asa fel incat promisiunea sa poata fi tinuta", a afirmat Margaritis Schinas, intrebat daca promisiunea facuta de Juncker in urma cu un an, in prezenta premierului roman Dacian Ciolos, de a ridica in curand MCV, este ireversibila.

 

"In ceea ce priveste Romania, dupa cum stiti, inclusiv tinand cont de declaratiile noastre de miercuri, a inregistrat un regres care, dintr-un punct de vedere, a afectat obiectivul nostru de a vedea ireversibilitatea reformelor obtinuta", a adaugat oficialul european.

 

"Promisiunea presedintelui (Juncker .) ca acest Mecanism sa dispara in timpul mandatului sau depinde de ireversibilitatea reformelor implementate. Acesta este cuvantul-cheie", a mai spus Margaritis Schinas.

 

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, si prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, au subliniat intr-o declaratie comuna, publicata miercuri, ca lupta anticoruptie trebuie sa avanseze, nu sa fie subminata, ei subliniind ca urmaresc "cu foarte mare ingrijorare" evolutiile recente din Romania.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22