Purtatorul de cuvant al Guvernului: Romania va avea un rol activ în cazul Bodnariu

Vlad Toma | 12.01.2016

Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului, a declarat astăzi că ambasadorul Romaniei in Norvegia, Adrian Davidoiu, se va intalni cu ministrul norvegian al Copiilor, Egalitatii si Incluziunii Sociale, la doua luni dupa ce a solicitat intrevederea, pentru a discuta situatia familiei Bodnariu.

Pe aceeași temă

 

"Salutam ca in sfarsit ca partea norvegiana a acceptat acest demers", a spus marti purtatorul de cuvant al guvernului, Dan Suciu, care a precizat ca intalnirea a fost solicitata inca din noiembrie, conform Hotnews.
 

Suciu a precizat ca premierul Ciolos "si-a manifestat interesul deosebit in legatura cu cazul Bodnariu in contextul relatiilor excelente" dintre Romania si Norvegia. "Interesul premierul este justificat de faptul ca vorbim de cetateni romani care acum se indreapta tot mai mult spre ambasada Romaniei si solicita tot mai mult implicarea autoritatilor romane", a afirmat Dan Suciu.

 

 

Ambasadorul Romaniei in Norvegia se va intalni astazi, la Oslo, cu familia Bodnariu si cu noul avocat desemnat din oficiu, "pentru a vedea care sunt pasii urmatori pentru clarificarea situatiei", a continuat purtatorul de cuvant al guvernului.
 

Suciu a precizat ca partea romana intelege ca sunt anchete in curs de derulare si respecta "pe deplin acest demers", sperand totodata "sa fie informata cat mai rapid in legatura cu mersul acestor anchete". Acesta a subliniat ca "intregul caz va fi urmarit cu cea mai mare atentie" de catre autoritatile de la Bucuresti iar "Romania va avea un rol activ de acum incolo".
 

Premierul Dacian Ciolos a facut apel la autoritatile norvegiene "sa perceapa dimensiunea sensibila a subiectului la nivelul opiniei publice romanesti si internationale", a aratat Suciu, care a mentionat ca spera la o "clarificare rapida a situatiei care sa tina cont de interesul copiilor, fara sa se ajunga la alte demersuri si fara inflamarea in continuare a situatiei".
 

Serviciul de protectie a copilului din Norvegia a luat cei cinci copii ai familiei Bodnariu, deoarece cei doi parinti i-ar fi batut pe copii. Serviciul local de Protectie a Copilului este total autonom fata de guvernul central norvegian, ceea ce impiedica orice posibila ingerinta in deciziile acestuia.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22