Puterea reacționează violent la anunțul trimiterii lui Ion Iliescu în judecată în Dosarul Revoluției

Laurentiu Gheorghe | 08.04.2019

De furia PSD-iștilor nu scapă nici Klaus Iohannis care este „protector al securiștilor și exponenților aparatului represiv ceaușist".

Pe aceeași temă

Este revoltător ca Dosarul Revoluției să fie trimis în instanță de un fost agent al poliției politice comuniste! Este intolerabil ca cel care a ținut în chinuri disidenții anticomuniști să se erijeze acum în făuritorul dreptății anticomuniste.

La Revoluție au murit oameni ca astfel de personaje să nu mai ocupe înalte funcții în statul de drept postrevoluționar.

Iohannis nu mai poate folosi scuza că nu știa cine e cel pe care l-a numit în funcția de procuror general al României! Acum știe că Lazăr a făcut poliție politică, dar îl protejează.

Statul de drept dintr-o țară democratică nu poate fi construit cu foști agenți ai sistemului represiv comunist!

Iohannis a pretins până acum că îi reprezintă pe românii anticomuniști. Dar când a venit vremea să demonstreze că e alături de ei, își arată adevărata față de protector al securiștilor și exponenților aparatului represiv ceaușist", este mesajul postat de PSD pe Facebook.

Un alt inculpat, Gelu Voican Voiculescu, îl acuză și el pe Augustin Lazăr, „compromis din punct de vedere instituțional” și care nu ar fi avut dreptul moral de a conduce ancheta procurorilor.

Gelu Voican Voiculescu, unul dintre cei trimiși în judecată în dosarul Revoluției, a declarat la Digi24 că este ”sugrumat de indignare” și l-a acuzat pe procurorul general, Augustin Lazăr, că este ”compromis din punct de vedre instituțional” și că ”are îndrăzneala să apară public și să vorbească de revoluție, care este evenimentul fondator al epocii în care trăim”

”Suntem 45 de inculpați. Sunt sugrumat de indignare că nu-mi găsesc cuvintele. (…) Acest om, compromis din punct de vedere instituțional, complice la torționarii de dinainte de Revoluție, din epoca comunistă, are îndrăzneala să apară public și să vorbească de revoluție, care este evenimentul fondator al epocii în care trăim”, a declarat Voican Voiculescu.

Pentru Bogdan Chiriac, Augustin Lazăr este un torționar

„Se răsucesc morții Revoluției în morminte. Este un torționar.” a afirmat Bogdan Chirieac. ”Torționarul de la Aiud îi trimite în judecată pe colegii săi. Este scandalos.”

Petre Roman, deși nu mai este inculpat, respinge acuzațiile din dosar.

„Indiferent de munca depusă de procurorii militari, anunțul făcut de Augustin Lazăr mi se pare inacceptabil. Munca procurorilor poate fi bine făcută, dar Augustin Lazăr aflat în situația de a fi servit cele mai negre ordine din acea perioadă, să vină să ne vorbească despre Revoluție este inacceptabil. Nu este o coincidență, este o modalitate de a mai încerca să treacă peste ce opinia publică a înregistrat cu stupoare și respingere, și anume activitatea domnului Augustin Lazăr ca procuror împotriva unor deținuți politici. Această suprapunere mă deranjează cumplit. Sunt indignat de faptul că dumnealui vine senin să spună că justiția își face datoria. Nu știu care era modalitatea de a-l opri pe acest om de a face aceste declarații. Dreptatea este așteptată, fără îndoială, dar ea nu trebuie anunțată de cineva care atunci era un servitor al celor mai negre ținte ale regimului Ceaușescu” a spus fostul premier Petre Roman.

Liviu Pleșoianu, în stilul caracteristic, este cel mai vocal PSD-ist.

"Lazăreeee, ODIOASĂ ființă ești! Cu cât tupeu vii tu acum, cu trei săptămâni înainte să ți se încheie mandatul, să ne vorbești despre "Dosarul Revoluției"!? Crezi că asta o să acopere RUȘINEA și MONSTRUOZITATEA ta de la Aiud, Sinistrule!?? Ce s-a întâmplat, Lazăre, după Decembrie 1989? Au fost scoși din pușcăriile comuniste dizidenții anticomuniști TORTURAȚI cărora unii CA TINE le-au REFUZAT ELIBERAREA!

NU ai spus NIMIC despre cum l-ai ținut în pușcărie ani de zile pe dizidentul TORTURAT Iulius Filip, căruia i-ai REFUZAT în mod repetat ELIBERAREA semnând procese verbale în care scriai, ca ȘEF DE COMISIE, că "NU A DAT SEMNE DE ÎNDREPTARE"!

Tu și toți cei care se dau peste cap să-ți spele MIZERIA MORALĂ sunteți DEMONI cu chip de om!", scrie deputatul PSD Liviu Pleșoianu pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22