Putin a promulgat legea de amnistiere totala a persoanelor care isi repatriaza averile din paradisuri fiscale

M. B. | 08.06.2015

Pe aceeași temă

Presedintele Vladimir Putin a promulgat luni legea prin care sunt amnistiate total persoanele care isi repatriaza capitalul in Rusia, pentru a stopa scurgerea capitalului, fenomen care s-a accentuat după izbucnirea crizei din ucraian, scrie AFP, preluată de Hotnews.

 

Măsura a fost anunțată în decembrie 2014, în discursul annual privind starea națiunii și se speră că ea va rezolva partial dificultatile cu care se confrunta economia Rusiei din cauza sanctiunilor internationale.

 

Ea ar putea contribui la consolidarea rublei, diminuand presiunile interne asupra sectorului financiar rus si ar opri fuga de capital din Rusia.

 

Textul amnistiaza toti rusii care vor declara in acest an bunuri (imobiliare, actiuni, parti in societati etc.) sau conturi bancare inregistrate in strainatate si nedeclarate pana in prezent.

 

Aceasta lege vizeaza sa "creeze baze legale in vederea revenirii in economia noastra a bunurilor care se afla in umbra si de a le reinregistra pe numele proprietarilor legali", dupa cum explica in martie premierul Dmitri Medvedev.

 

Seful guvernului preciza atunci ca obiectivul era de a face sa revina in tara toate activele avute in vedere dar ca, de maniera formala, ele vor trebui inregistrate intr-o jurisdictie care nu este pe lista paradisurilor fiscale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22