Putin acuza Uniunea Europeana ca nu a corectat greselile de guvernare ale Greciei si lasat-o sa se afunde in criza

M. B. | 10.07.2015

Pe aceeași temă

În opinia președintelui Valdimir Putin, nu numai Grecia este responsabilă pentru criza datoriilor fără precedent în care se află. Uniunea Europeană este vinovată că nu a intervenit când a observat greșelile administrative ale guvernelor de la Atena, ci a continuat să le acorde credite.

“Poate că grecii sunt vinovați pentru toate, dar dacă ei au greșit, unde a fost Uniunea Europeană?”, a întrebat vineri președintele rus Vladimir Putin, acuzând astfel blocul comunitar că nu a intervenit la timp pentru a preveni actuala criză din Grecia, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

 

“De ce nu au corectat măsurile economice luate de precedentele guverne ale Greciei? De ce au dat mai multe credite și au permis menținerea unei fiscalități reduse în unele sectoare ale economiei?”, a continuat liderul de la Kremlin, în timpul unei conferințe de presă de la summitul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud).

 

Putin a repetat că nu a primit din partea Greciei vreo solicitare de ajutor financiar:  “Desigur că Rusia poate să-și sprijine partenerii, în pofida dificultăților prin care trece în prezent”, dar “Grecia este o țară a Uniunii Europene”, a subliniat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22