R. Moldova. Ideea unirii cu Romania provoaca deranj in tabara socialista pro-rusa de la Chisinau

T.d. | 26.08.2015

Pe aceeași temă

Ideea unirii Republicii Moldova cu Romania provoaca deranj in tabara socialistilor pro-rusi de la Chisinau. Liderul socialist Igor Dodon, cunoscut pentru apropierea de Moscova, a facut un apel la manifestatii impotriva sustinatorilor unirii celor doua state.

Ziua Independentei, sarbatorita joi la Chisinau, este un prilej numai bun pentru contra-manifestatii fata de ideea unirii Moldovei cu Romania, considera Igor Dodon.

Liderul Partidului Socialistilor (formatiune pro-rusa) a facut un apel in acest sens, potrivit Mediafax.

Le cerem cetatenilor Republicii Moldova sa iasa pe strazi, joi, pentru a protesta fata de oligarhii care au acaparat puterea si fata de sustinatorii unirii cu Romania”, a transmis Dodon.

Considerat unul dintre oamenii Rusiei la Chisinau, Dodon a mai aratat ca “vom organiza o manifestatie la Chisinau, apoi vom extinde protestele in toata tara. Pana la sfarsitul lunii septembrie, vom reveni la Chisinau pentru a inlatura actualul Guvern”.

Liderul socialist vede o singura solutie pentru depasirea crizei din tara vecina: alegeri parlamentare anticipate: “Cu actualul Guvern liberal pro-european, economia Republicii Moldova se deterioreaza intr-un ritm rapid”.
 

Unirea – o chestiune de viitor, nu de bani

Cel putin asa sustine unul dintre promotorii ideii unirii, fostul sef de stat Traian Basescu.

"Aici nu este o problema de bani, este o problema de viitor. Viitorul Romaniei, un viitor temeinic, se poate baza si pe procesul de reunificare cu Republica Moldova. Este nevoie sa discutam cu Chisinaul si sa asumam ca politica de stat obiectivul unirii", a spus Basescu, la inceputul acestei luni.

Fostul presedinte roman indeamna, totusi, la realism, avand in vedere chestiunea Transnistriei si a influentei rusesti in Moldova.

"Solutia de viitor pentru Moldova este unirea cu Romania. Este o solutie de egal interes si pentru Romania, si pentru R.Moldova.

Ar fi necinstit sa spunem ca aceasta unire se poate face netinand cont ca exista o Transnistrie si ca va fi greu de importat un conflict inghetat si de faptul ca Transnistria n-a fost pamant romanesc in istoria ei", a mai aratat fostul presedinte.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22