R. Moldova. Liberalii resping cooptarea comunistilor la guvernare

T.d. | 14.02.2015

Pe aceeași temă

Partidul Liberal (PL) din Republica Moldova va vota doar un guvern format din partidele pro-europene (PL, Partidul Democrat Liberal si Partidul Democrat), fara participarea comunistilor, a subliniat liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, dupa consultarile avute, sambata, cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pentru desemnarea unui nou candidat pentru functia de premier.

Consultarile vin in contextul in care premierul desemnat Iurie Leanca si cabinetul propus de el nu au primit votul de incredere al Parlamentului de la Chisinau.

"Noi am anunțat că vom vota numai în cadrul unei alianței dintre PLDM, PD și PL. Trebuie să facem reforme. Reformele trebuie făcute doar cu PL, nu cu PCRM”, a subliniat Ghimpu.

CITESTE SI: R. Moldova. Premierul desemnat Iurie Leanca NU PRIMESTE VOTUL DE INCREDERE in Parlament

Întrebat dacă îl cunoaște personal pe Chiril Gaburici, cel care a fost înaintat oficial sâmbătă de PLDM și susținut de PDM pentru funcția de premier, Mihai Ghimpu a declarat că nu-l cunoaște, dar că l-a rugat pe șeful statului să-i verifice integritatea. "Nu-l cunosc, l-am rugat pe președinte să-i verifice activitatea din trecut, pentru a vedea integritatea lui”, a spus liberalul, potrivit Agerpres.

De asemenea, Ghimpu a mai adăugat că inițiativa pentru formarea unei alianțe majoritare trebuie să vină din partea partidelor care au mai multe mandate, iar PL-ul va intra într-o alianță cu cele două partide doar dacă se va ține cont de condițiile discutate cu europenii.

"Este cunoscut pachetul convenit cu europenii. (...) Inițiativa trebuie să vină din partea partidelor cu mai multe mandate, așa e practica europeană”, a conchis Mihai Ghimpu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22