Radu Carp: În TVR au fost numite arbitrar 60 de persoane în funcţii de conducere

E.b. | 31.12.2016

Radu Carp, membru CA al TVR, susţine că în televiziunea publică au fost numite arbitrar 60 de persoane în funcţii de conducere, fără parcurgerea etapelor de evaluare profesională.

Pe aceeași temă

 

 

El solicită convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului de Administraţie al televiziunii publice pentru a anula această decizie şi pentru a demara calendarul evaluărilor structurilor de conducere interimare.

 

Comunicat
 

Asistăm în ultimul timp la încercări repetate și reușite de a distruge televiziunea publică.

 

O astfel de încercare tocmai s-a consumat cu succes, prin adoptarea proiectului de lege care prevede eliminarea taxei radio-tv. Majoritatea parlamentară din jurul PSD nu a avut nicio ezitare în a elimina această sursă de finanțare, singura care constituie o garanție a independenței editoriale. De acum încolo, SRTV și SRR vor fi finanțate de la bugetul de stat, vor avea statut de instituții publice și vor trebui să aplice întocmai programul de guvernare al viitorului Guvern.

 

Pe data de 30 decembrie s-a consumat o a doua încercare reușită în aceeași direcție.


În ciuda repetatelor cereri de a efectua evaluarea managerilor care a fost oprită fără niciun motiv sub mandatul doamnei Irina Radu, cereri adresate de mai mulți membri ai CA (printre care mă număr), am fost înștiințați că evaluările nu își au rostul, că de fapt comisiile de evaluare sunt consumatoare de timp și de bani și că cea mai bună metodă este numirea directă a persoanelor cu atribuții de conducere direct de către Președintele — Director General. Astfel, au fost numite în funcție, fără niciun fel de evaluare a activității lor profesionale, nu mai puțin de 60 de persoane. Această măsură este fără precedent. Până în prezent, erau numiți în funcții, după efectuarea evaluărilor, doar membrii Comitetului Director. CA a fost doar informat post-factum de aceste numiri.

 

Această măsură este un prim pas în instaurarea unei conduceri arbitrare a televiziunii actual publice, în viitorul apropiat televiziune de stat.

 

Singura poziție de conducere în care nu s-a efectuat o numire este cea a directorului Departamentului știri. Mai mult ca sigur, această poziție este rezervată unui membru din conducerea PSD (sau care va avea acordul personal al domnului Liviu Dragnea) ce va fi desemnat odată cu desemnarea membrilor viitorului cabinet Grindeanu în prima ședință a conducerii PSD din ianuarie 2017.

 

Acesta va fi utimul pas în direcția pesedizării complete a TVR.

 

Solicit convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului de Administrație al TVR pentru a anula această decizie arbitrară și pentru a demara calendarul evaluărilor structurilor de conducere interimare.

 

Radu Carp

Membru CA al TVR

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22