Radu Mazăre a ajuns pe Aeroportul Otopeni cu o cursă Tarom după ce a petrecut 16 luni în Madagascar

Laurentiu Gheorghe | 20.05.2019

Fostul primar PSD al Constanței a fost adus cu o aeronavă Tarom care a aterizat la ora 20:32 pe Aeroportul Otopeni. De aici va fi preluat și transferat pentru 21 de zile la Penitenciarul Rahova.

Pe aceeași temă

Radu Mazăre a fost însoţit în avion de patru ofiţeri de poliţie, a stat în ultimul rând, pe scaunul de la geam, potrivit Digi24. Mazăre este aşteptat şi va fi preluat direct din aeroport cu o dubă care îl va duce la Rahova, unde va sta 21 de zile în carantină, iar apoi se va decide în ce penitenciar își va ispăși pedeapsa.

Radu Mazăre era fugit în Madagascar de mai bine de un an, iar acolo a făcut demersuri, potrivit avocaților săi, pentru a obține azil politic.

Fostul primar al Constanței a fost dat în urmărire internațională după ce, pe 8 februarie 2019, magistrații Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv la nouă ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Imediat, autorităţile române, prin Interpol, au emis un mandat de căutare a acestuia, iar pe 8 mai, Radu Mazăre a fost reținut de autoritățile din Madagascar, unde se afla împreună cu cu iubita sa. Ulterior, el a fost arestat pentru 6 zile.

Pe 13 mai, ministrul interimar al Justiţiei anunța că a fost predat autorităţilor din Madagascar dosarul pentru extrădarea fostului primar al municipiului Constanţa, iar, cinci zile mai târziu, tot Ana Birchall transmitea că autorităţile din Madagascar au aprobat extrădarea fostului edil și că, astfel, demersurile care țineau de Ministerul Justiției român fuseseră încheiate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22