Radu Tudor: Autosuspendarea lui Ponta este un tertip ca sa scape de presiunea DNA

Fara Autor | 21.06.2015

Pe aceeași temă

Analistul Radu Tudor lansează un atac dur împotriva lui Victor Ponta, despre care spune că s-a “autosuspendat” și folosește de tot felul de tertipuri ca să scape de presiunea DNA. De asemenea, mai spune Tudor, fuga lui Ponta în Turcia ar avea legătură cu dorința “unor cercuri externe” de a-l schimba pe Ponta.

 

"Cred că este un tertip la care apelează Victor Ponta, ca să scape de presiunea pusă de procurorii DNA. (...) Mai devreme sau mai târziu, Victor Ponta nu va putea să scape de presiunea demisiei, în ciuda acestor operaţii pe care le face pe la Istanbul şi a autosuspendării pe fax", a spus Radu Tudor, duminică, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

 

Declaraţia lui Radu Tudor vine după ce premierul Victor Ponta a anunţat că se autosuspendă din funcţie, pentru "maximum 28 de zile", după operaţia la genunchi pe care a făcut-o în Turcia.

 

Radu Tudor face o paralelă cu fostul premier Călin Popescu Tăriceanu care a mers la Guvern în cârje când avea probleme cu piciorul, pentru a arăta că-i rezistă astfel preşedintelui de atunci, Traian Băsescu.

 

"Sunt convins că din punct de vedere al diagnosticului, Victor Ponta nu minte, e o problemă serioasă la genunchi care îl ţine imobilizat, dar asta nu-l împiedică să-şi exercite funcţia de prim-ministru. E o schimbare foarte ciudată de putere (...).Tăriceanu a venit şi în cârje la guvern, doar ca să îi reziste lui Traian Băsescu", a comentat Radu Tudor.

 

Analistul politic apreciază că, recurgând la gestul autosuspendării, Ponta riscă să fie catalogat ca fiind cel care părăseşte bătălia.

 

"Sub povestea medicală de la Instanbul se află lucruri infinit mai serioase care ţin de voinţa şi preşedintelui Iohannis şi poate chiar a unor cercuri externe de a-l schimba pe Victor Ponta din funcţie", a spus Tudor, adăugând că, în acest fel, şeful PSD riscă să fie catalogat ca fiind cel care părăseşte bătălia.

 

"Dacă Victor Ponta are toate facultăţile mintale, şi sunt convins că le are, atunci nu genunchiul său este problema. Senzaţia pe care o dă e că vrea să părăsească bătălia pe uşa din dos şi să îi predea mandatul lui Gabriel Oprea, care e cheia majorităţii parlamentare", a adăugat analistul.

 

CITITI SI: 

Ponta ramane in Turcia. Scrisoare OFICIALA in care anunta ca este in IMPOSIBILITATE de a-si exercita functia si ii PROPUNE presedintelui Iohannis sa-l numeasca INTERIMAR pe Gabriel Oprea pentru maximum 28 de zile. Vezi ce ascunde miscarea

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22