Raețchi, despre Patriot: Interesele lui Dragnea, secundare; siguranța națională, esențială

E.b. | 19.11.2017

Ovidiu Raețchi, deputat PNL, le transmite senatorilor PSD din Comisia de Apărare că siguranța națională a României e esențială și că ei trebuie să participe, luni, la ședința Comisiei pentru avizarea achiziției sistemelor de rachete Patriot.

Pe aceeași temă

 
 

"Interesele personale ale lui Liviu Dragnea sunt secundare, siguranța națională a României e esențială. Mâine, la Senat, trebuie avizat sistemul Patriot. Vicepreședintele Comisiei de Apărare"

 

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi, a adresat un mesaj senatorilor PSD din Comisia de Apărare, cu o zi înainte de avizul decisiv privind cumpărarea sistemelor de rachete Patriot.

 

"În urmă cu o săptămână, aceștia au absentat fără explicații de la avizarea acestui proiect", evidențiază Ovidiu Raețchi, într-un comunicat, conform Agerpres.

 

Raețchi arată că absența senatorilor PSD de la ședința de marți a Comisiei de Apărare "a surprins și a îngrijorat opinia publică din România", în condițiile în care această temă reprezintă o prioritate de securitate.

 

"Stimați colegi, absența dumneavoastră în grup de la ședința de marți în care urma să fie avizat proiectul Patriot a surprins și a îngrijorat opinia publică din România. Nicio o explicație nu s-a dovedit credibilă și satisfăcătoare, în condițiile în care această temă reprezintă, printr-un acord politic național, o prioritate de securitate.

 

Faptul că absența venea la numai câteva ore după apariția unui dosar extrem de grav pe numele lui Liviu Dragnea a ridicat semne legitime de întrebare, vorbindu-se deschis în media despre șantaj", afirmă deputatul Ovidiu Raețchi.

 

Totodată, parlamentarul liberal spune că "niciun interes personal al domnului Liviu Dragnea nu poate fi mai presus de siguranța națională a României și de credibilitatea ei pe plan internațional".

 

"În acest context, în preziua unei noi ședințe care nu se poate solda cu un alt fiasco, doresc să vă transmit, stimați colegi, că niciun interes personal al domnului Liviu Dragnea nu poate fi mai presus de siguranța națională a României și de credibilitatea ei pe plan internațional. Orice sugestie, oricât de discretă, privind blocarea sau întârzierea programului de modernizare a Armatei Române, trebuie respinsă ferm și denunțată public (...)

 

Dacă domnul Dragnea alege să trimită în ridicol imaginea PSD prin tot soiul de mesaje conspiraționiste și izolaționiste este, în ultimă instanță, dreptul lui. Dacă însă domnul Dragnea încearcă jocuri personale pe marginea intereselor naționale, aceasta e o problemă gravă", consideră Ovidiu Raețchi, potrivit comunicatului menționat.

 

El concluzionează că este "esențial"  ca senatorii PSD membri ai acestei comisii să participe la adoptarea acestui proiect de înzestrare a Armatei Române.

"Iată de ce este esențial ca mâine, stimați colegi, deasupra oricăror indicații politice neoficiale, să adoptați unul din proiectele de modernizare care vor face din Armata Română o forță regională credibilă și respectată, cât și un partener NATO care își duce angajamentele până la capăt", mai spune deputatul PNL.

 

Proiectul privind achiziția rachetelor Patriot va fi adoptat luni de Senat, iar marți va ajunge la Cameră, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, joi seară, la Băile Herculane.

 

Întrebat dacă achiziția rachetelor Patriot este în pericol, Liviu Dragnea, liderul PSD, a replicat: "Hai să fim serioși".

 

În ceea ce privește prezența la București a secretarului de stat american Rex Tillerson, premierul Mihai Tudose a spus joi că știa despre aceasta, oficialul SUA fiind întâmpinat de ministrul Teodor Meleșcanu. "A fost trimisul Guvernului să-l întâmpine ca omolog. Dl Tillerson este ministrul de Externe al SUA", a adăugat premierul.

 

Și Uniunea Salvați România a acuzat majoritatea PSD - ALDE că încearcă, prin absența reprezentaților săi din Comisia de apărare a Senatului, să blocheze în Parlament legea de achiziție a primului sistem de rachete Patriot și că "periclitează" astfel Parteneriatul strategic cu SUA. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22