Raed Arafat: Dacă am avea mai multe cazuri de COVID decât cele raportate, ar fi și multe decese

Redactia | 18.04.2020

Şeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, respinge ideea că numărul pacienților infectați nu reflectă realitatea, așa cum susțin unii lideri politici.

Pe aceeași temă

Dacă ar fi fost așa, spune Arafat, ar fi trebuit să crească și numărul deceselor și al pacienților internați la secțiile de Terapie intensivă. Arafat spune că va crește în continuare capacitatea de testare, România putând ajunge la 8000 de teste pe zi, relatează News.ro.

”Numărul testelor a crescut şi o să ajungem la 8.000 de teste pe zi în curând. Suntem la 6.000 de teste pe zi şi este o creştere faţă de ce se făcea înainte. Pentru cei care zic că situaţia nu reflectă realitatea la acest moment – dacă într-adevăr aveam cazuri mult mai multe şi eram în situaţia altor ţări care sunt într-o situaţie dramatică şi testele nu reflectau această situaţie, atunci trebuia să avem un număr de decese care o reflectau. Nu există să ai numărul de decese pe care-l avem acum pe zi şi să spunem că suntem într-o situaţie mult mai gravă. Trebuia să crească semnificativ numărul de decese şi, înainte de asta, trebuia să crească semnificativ numărul pacienţilor din Terapie Intensivă”, a declarat Raed Arafat, vineri seară, la Antena 3.

Şeful DSU a explicat că noi avem o medie de 240 – 280 de pacienţi pozitivi în secţiile de ATI.

”Dacă acest număr ar creşte, fără să crească numărul cazurilor confirmate, atunci este posibil că nu avem date corecte cu privire la ce se întâmplă în teren”, a mai spus Arafat.

Premierul Ludovic Orban a contrazis, joi seară, ”minciunile spuse de lideri politici şi de oameni iresponsabili că noi avem un număr atât de mic de cazuri pentru că oamenii nu sunt diagnosticaţi”. Premierul afirmă că numărul deceselor reflectă răspândirea virusului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22