Raetchi (PNL): Alegerile pentru sefia PSD, cu un singur candidat, o maimutareala bolsevica

I. P. | 10.10.2015

Votul intern din PSD pentru alegerea președintelui de partid, funcție pentru care singurul candidat este Liviu Dragnea, amintește de primele alegeri libere din România - Duminica Orbului (1990), este de părere Deputatul PNL Ovidiu Raețchi.

Pe aceeași temă

Deputatul spune că organizarea impecabilă pentru aceste alegeri interne din PSD reprezintă o sfidare pentru românii din Diaspora, având în vedere că votul prin corespondență este blocat de partidul aflat la Putere.

 

"Vedem, în ultima perioadă, un adevărat cult al personalității dezvoltat în jurul lui Liviu Dragnea. Aș puncta aici doar trei acțiuni recente: candidatura unică pentru șefia PSD, proiectul de lege privind defăimarea socială, dar și intenția de a aplica câteva milioane de chestionare la nivel național, prin care înțeleg că se urmărește validarea politică a lui Liviu Dragnea, în speță. Dincolo de situația ridicolă în care sunt puși membrii PSD, de a vota pentru un singur candidat, observ o mobilizare fără precedent în cazul acestor alegeri", scrie Ovidiu Raețchi.

 

CITIȚI ȘI: Organizarea PSD pentru votul de duminica: fara buget clar, cu sectii in propriile locuinte

 

Potrivit acestuia, românii nu au simțit aceeași organizare perfectă și la alegerile prezidențiale din 2014, când în Diaspora au fost mai mulți votanți decât buletine de vot.

 

"În schimb, domnul Dragnea tergiversează adoptarea votului prin corespondență, în timp ce investește toate resursele în organizarea unor alegeri în care este singurul candidat. Asistăm la o reeditare a Dominicii Orbului din mai 1990, când alegerile au fost câștigate de Ion Iliescu, și consecințele sunt la fel de sinistre, de această dată pentru PSD și pentru românii care au, mai degrabă, simpatii de stânga. Acest vot este o maimutăreală bolșevică, având in vedere că Liviu Dragnea blochează, alături de UDMR, votul prin corespondență pentru românii din Diaspora".

 

Liviu Dragnea, alături de PSD, demonstrează încă o dată că mașinăria partidului poate funcționa impecabil atunci când vine vorba de interesele proprii, a mai adăugat Raețchi.

***

Numărul social-democraților așteptați duminică să voteze pentru sau împotriva lui Liviu Dragnea, candidatul unic la șefia PSD, este de aproximativ 530.000 de persoane.

 

Secțiile de votare, care vor fi amenajate în sediile PSD, în birourile parlamentare sau în spații închiriate, vor fi deschise la ora 8.00 și se vor închide la ora 20.00.

 

'Fiecare membru de partid are drept de vot. El figurează în baza de date a organizației respective. Votul va fi exprimat în baza actului de identitate, alegătorul urmând să semneze pe borderou în dreptul numelui. Pe buletinul de vot va fi doar o singură întrebare, legată de susținerea pentru candidatul Liviu Dragnea, la care se răspunde cu da sau nu, prin bifarea cu pixul în dreptul opțiunii', a afirmat Dolineaschi.

 

El susține că participarea la vot nu este condiționată de plata cotizației către partid.

 

Rezultatul scrutinului, care va fi cunoscut cel mai probabil pe 12 octombrie, va fi validat la Congresul Național al PSD din 18 octombrie.

 

CITIȚI ȘI: Aproximativ 530.000 de social-democrati, asteptati sa-si voteze viitorul presedinte

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22