Rafila: Dacă oamenii ar respecta regulile de protecție s-ar inversa trendul pandemiei

Redactia | 26.06.2020

Alexandru Rafila spune că, dacă românii ar respecta regulile sanitare am avea o inversare a trendului pandemiei de coronavirus și în câteva săptămâni numărul lor ar scădea simțitor.

Pe aceeași temă

Medicul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Epidemiologie şi reprezentant al ţării noastre la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a declarat, la Digi24, că, dacă avem o revigorare a măsurilor de protecție individuală, în două-trei săptămâni vom avea o scădere a cazurilor, care să inverseze trendul epidemiei de coronavirus. Alexandru Rafila a subliniat că numai noi putem rezolva problema, respectând regulile.

„Cifrele au fost într-o creștere progresivă, am depășit 400 de cazuri a doua zi. Mă aștept să avem o revigorare a măsurilor de protecție individuală care să ducă în două-trei săptămâni la scăderea acestui număr și la o reinversare a trendului. Întotdeauna așteptăm să ne rezolve cineva problema, acum trebuie să rezolvăm singuri. Numai noi putem rezolva problema, respectând măsurile și evitând aglomerațiile”, a subliniat Alexandru Rafila.

„Faptul că nu am avut practic niciun soi de tendință de scădere în ultimele două-trei săptămâni mă face să cred că situația este destul de serioasă. Nu știu dacă sunt cele trei măsuri de relaxare și două weekenduri. Pur și simplu e vorba de o schimbare de atitudine și acolo trebuie să lucrăm destul de mult. Să avem un pic de spirit civic, să încercăm să îi convingem și pe ceilalți să utilizeze masca. Dacă devine o modă să porți mască – și aici avem de lucrat să devină o modă nu să nu porți masca, ci să porți masca – poate reușim să schimbăm lucrurile”, a mai declarat președintele Societății Române de Epidemiologie.

Alexandru Rafila a precizat că măsurile administrative de relaxare nu sunt responsabile direct de creșterea numărului de cazuri, ci indirect, pentru că „noi nu reușim să ne adaptăm măsurilor profilactice”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22