Rafila: În 2-3 săptămâni dacă scade numărul de cazuri am putea renunța la portul măștii în exterior

L. G. | 14.02.2022

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că am putea renunța la portul măștii în exterior în două-trei săptămâni, dacă numărul de cazuri scade și se reduce și numărul celor internați la ATI.

Pe aceeași temă

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă are un orizont de timp până la care am putea să nu mai purtăm mască pe stradă.

 

„Nu îmi place să fiu ghicitor, dar probabil că într-un interval de două, trei săptămâni, dacă numărul de cazuri scade consistent şi începe şi acea scădere a cazurilor din secţia de Terapie Intensivă, astfel de măsură ar putea fi luată”, a declarat Rafila.

 

Întrebat dacă am putea renunţa la starea de alertă în luna martie, ministrul Sănătăţii a răspuns: "Ne uităm la cifre şi luăm deciziile în cunoştinţă de cauză, împreună, adică nu vor mai fi luate decizii unilaterale, vor fi luate deciziile, vom ţine legătura şi cu alţi actori, cu mediul de afaceri, cu angajatorii din România încât să existe un punct de vedere care să le ofere şi lor predictibilitate pentru că oamenii aşteaptă şi predictibilitate în ceea ce priveşte funcţionarea activităţilor economice. E mai bine să nu creăm o presiune asupra autorităţilor nici din partea mass-media, nici din partea populaţiei, important este să fim echilibraţi şi să comunicăm, să spunem adevărul şi oamenii să ştie exact ce urmează să se întâmple, dar, repet, în funcţie de cifre şi în funcţie de modul în care fiecare dintre noi continuăm să respectăm aceste măsuri”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22