Rafila: În ultima săptămână nu am mai avut cazuri de infectări cu tulpina Delta în România

L. G. | 15.03.2022

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat marți că evoluția cazurilor de Covid din ultima săptămână, de la ridicarea stării de alertă, arată un trend descrescător.

Pe aceeași temă

În această perioadă nu au mai fost infectări cu tulpina Delta, a spus ministrul, care a subliniat însă că modul în care va evolua situația sanitară depinde de modul în care oamenii continuă să respecte recomandările medicilor privind igiena.

Ministrul Sănătății a prezentat o situație a evoluției cazurilor de Covid în România la o săptămână de la ridicarea stării de alertă.

El a spus că au fost luate ca referință datele de 8 și 15 martie, pentru o comparație a cifrelor.

Ministrul a declarat că datele înregistrate arată că trendul infectărilor înregistrate este descendent și că rata de pozitivare s-a stabilizat.

„Sperăm ca trendul descendent să continue. În ultimele 7 zile, am pus ca zile etalon datele de 8 și 15 martie, am constatat o scădere ușoară a numărului de cazuri între cele două zile.

Rată de pozitivare s-a stabilizat, am ajuns la 7,4% în săptămâna anterioară ridicării restricțiilor. Acum e 8 – 9% și este stabilizată. Totodată constatăm stabilizarea ratei bazale de reproducere la 0,75. Urmărim cu foarte mare atenție acești indicatori.

În ultima săptămână nu am mai avut circulație cu tulpină Delta în România", a declarat ministrul Sănătății.

Referindu-se la creșterea cazurilor de Covid din Asia, el a spus că acolo sunt țări care nu au trecut prin valul 5, nu au avut cazuri de Omicron și că acest lucru se întâmplă acum. În ceea ce privește o creștere a numărului de infectări din Europa, ministrul a explicat că este o consecință a creșterii mobilității, "ceea ce nu e neașteptat."

„Nu va fi o problema cât timp nu va avea impact asupra capacității de acordare a serviciilor medicale. Acum avem și medicație antivirală specifică. Avem încă transmitere comunitară și trebuie să fim responsabili”, a afirmat el.

Ministrul a susținut că în România se discută despre o posibilă continuare a valului 5 și că asta depinde de modul în care oamenii vor respecta recomandările sanitare legate de igienă. „Nu vorbim acum de alt val 6", a subliniat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22