Rafila:Lipsa măsurilor contra răspândirii virusului se datorează exclusiv alegerilor interne din PNL

Laurentiu Gheorghe | 16.09.2021

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat joi, că lipsa oricăror măsuri şi recomandări pentru a împiedica răspândirea coronavirusului s-a datorat exclusiv alegerilor interne din PNL.

Pe aceeași temă

„Eu sunt convins că lipsa oricăror măsuri şi oricăror recomandări (privind combaterea pandemiei - n.r.) şi oricăror exemple din partea celor care guvernează ţara, privind respectarea unor măsuri simple - cum ar fi distanţarea sau utilizarea măştii la evenimente publice - s-a datorat exclusiv nevoii de popularitate, s-a datorat exclusiv alegerilor interne în PNL, când era cool să te înghesui, era cool să nu porţi mască, să nu respecţi măsurile pe care le-ai recomandat de atât timp. Este impardonabil ca prim-ministrul sau alţi demnitari ai statului român sau şefi ai unor autorităţi locale să încurajeze transmiterea bolii", a spus Rafila într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

El a adăugat că România are o rată a transmiterii bolii de 1,26, este pe locul 2 din Europa, după Slovacia.

„E clar că România are o problemă majoră în raport cu celelalte ţări. Această transmitere se întâmplă la o populaţie care este protejată în mică măsură. Dacă noi avem 30-32% din populaţie vaccinată, la care se mai adaugă 10-15 procente maxim de persoane care au trecut prin boală, în mod evident mai mult de jumătate din populaţia ţării este vulnerabilă. Chestiunea asta înseamnă că această populaţie vulnerabilă este la risc să ajungă în spital, să facă complicaţii, să aglomereze secţiile de terapie intensivă şi să facă greu gestionabil sistemul de sănătate", a afirmat acesta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22