Raluca Prună îi cere lui Tudorel Toader să publice proiectul de modificare a legilor Justiției

E.b. | 26.08.2017

Raluca Prună, fost ministru al Justiției, îi cere lui Tudorel Toader, actualul ministru al Justiţiei, să publice proiectul de modificare a legilor Justiției, susținând că în caz contrar nu va exista o dezbatere publică, ci doar "discuții de cafenea cu efect nociv".

Pe aceeași temă

 

Raluca Prună arată că a existat un proiect de lege pus în dezbatere în anul 2016, proiect care a fost rezultatul conlucrării dintre CSM, ÎCCJ, Ministerul Public, MJ și asociațiile de magistrați.

 

În plus, proiectul din 2016 nu prevedea trecerea Inspecției Judiciare la Ministerul Justiției, nici crearea unei direcții speciale pentru cercetarea magistraților și nici eliminarea președintelui din procedurile de numire în funcțiile de conducere judiciare, conform Ralucăi Prună. 


 

Cum spatiul public e poluat de informatii inexacte cum ca pentru pachetul de legi ale justitiei varianta Toader a avut loc consultarea publica, sunt necesare clarificari. Nu de alta, dar ca sa fim rigurosi cu adevarul si sa terminam cu stiri de tip radio 'Erevan', scrie Paluca Prună pe pagina ei de Facebook.

 

Adevarul este acesta:

 

1. Proiectul pus in dezbatere in 2016 este rezultatul conlucrarii dintre CSM, ICCJ, Ministerul Public, MJ si asociatiile de magistrati (toate asociatiile).

 

2. Consultarea publica a avut loc in 2016 pentru pachetulul aflat pe site-ul Ministerului Justitiei (mai jos).
 

 

3. Pachetul pus in consultare nu prevedea trecerea Inspectiei Judiciare la Minister, nici crearea unei directii speciale pentru cercetarea magistratilor, nici eliminarea Presedintelui din procedurile de numire in functiile de conducere judiciare.

 

4. Chestiunile de la punctul 3 sunt modificari foarte importante, de fond. Care schimba fundamental filosofia pachetului din 2016. Si care reclama refacerea consultarii publice potrivit legii (52/2003, ca sa nu existe dileme).

 

5. Consultarea publica se face potrivit legii in folosul tuturor, nu numai al CSM care este partener institutional. Justitia este un serviciu public si ne priveste pe toti. Daca nu din respect pentru cetateni, macar din respect pentru lege, domnul ministru trebuie sa faca publice proiectele de modificare ale pachetului de legi ale justitiei. Altfel, nu avem dezbatere publica, ci discutii de cafenea cu efect nociv pentru increderea in actul guvenarii si seriozitatea ministrului justitiei fata de mandatul cu care e investit, conchide Raluca Prună.

 

 

Proiect de modificare și completare a legilor justiției

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22