Raluca Pruna: S-a câștigat o bătălie, nu războiul. Nu ne vindem pentru 100 de lei la pensie

Vlad Toma | 19.01.2017

Raluca Pruna, fost ministru al Justitiei, critica recentele actiuni ale puterii in directia modificarii codurilor penale si a introducerii unei legi a grațierii, considerand ca guvernul PSD/ALDE foloseste situatia din penitenciare.

Pe aceeași temă

 

Pruna afirmă ca PSD/ALDE folosesc situatia penitenciarelor din Romania pentru a-i scapa pe penali: "Faptul ca guvernul PSD-ALDE se folosește de situația supraaglomerării din penitenciare pentru a promova un OUG care face mai uscați și mai curați pe politicienii penali ai zilei este o palma pentru alegatori. Și pentru cei care nu i-au ales, dar pe care ii guvernează."

 

Fostul ministru al Justitiei considera ca actiunile PSD/ALDE dovedesc "disperarea de a scapa de mâna legii penale, inconstienta in guvernare, dispreț pentru societate, capturarea statului și a legii pentru interese personale, pecuniare și probabil penale."

 

Pruna afirma ca scopul gratierii e salvarea politicienilor inchisi: "A propune grațierea in modul in care proiectul de OUG o face, de care ar beneficia vreo 2000 de persoane este cu adresa directa la politicieni care trebuie scăpați și inechitabil in fond. Guvernul PSD-ALDE nu da doi bani pe problema sistemica a supraaglomerării. Se folosește numai de ea. Cum se folosește de masa electorală cea mai vulnerabila, nu de azi, ci de 27 de ani."

 

Ea considera ca "suntem in plin Blitzkrieg pe justiție" si ca deocamdata s-a castiga o bătălie, nu războiul.

 

Fostul ministru ii felicita pe protestatarii si saluta reactia conducerii magistraturii: "Este de remarcat reacția magistraturii prin vârfurile sale - reacție care denunță ferm aceasta încercare nenuantata de a pune botnița justiției. Mai este de remarcat ca nu suntem toți un popor vegetal care pentru 100 de lei in plus la pensie ne vindem viitorul copiilor. Mai exista oameni demni care ies in strada, pentru ca altceva nu e de făcut intr-un stat capturat."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22