Raluca Turcan a spus că pensionarii vor putea să-și continue activitatea ca salariați fără pensie

Laurentiu Gheorghe | 25.02.2021

Ministrul Muncii, raluca Turcan, a precizat joi că persoanele care doresc să lucreze în sistemul public după pensionare, vor putea s-o facă, dar nu vor mai putea acumula salariul cu pensia.

Pe aceeași temă

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a precizat, referitor la cumulul pensiei cu salariu, că exista câteva principii de bază, iar unul dintre ele este acela de a le permite celor care doresc să lucreze în sistemul public să muncească o perioadă mai îndelungată, iar atunci când optează pentru acest lucru să nu cumuleze pensia cu salariul. „În momentul în care un pensionar doreşte să se reangajazeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, poate să o facă”, a adăugat ministrul Muncii, conform news.ro.

„Am vorbit despre lucrul acesta – vor fi câteva principii de bază. Unul este acela de a permite celor care doresc să lucreze în sistemul public să muncească o perioadă mai lungă de timp. În acelaşi timp, în momentul în care se face această opţiune pentru activitate la stat să nu se cumuleze şi pensia, evident tot din resurse publice. În momentul în care un pensionar doreşte să se reangajazeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, poate să o facă. Vorbim despre cumul pensie salariu la stat”, a afirmat Raluca Turcan, întrebată joi la Parlament dacă ia calcul pensionarea opţională la 70 de ani pentru cei din mediul privat.

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că i se pare normal să se interzică cumulul pensiei cu salariul de la stat, iar fiecare persoană să decidă dacă doreşte să încaseze pensia sau salariul. Proiectul de lege pregătit de Ministerul Muncii este considerat de primul-ministru „foarte bun”.

„Mie mi se pare un proiect de lege foarte bun, am încercat şi anul trecut acest lucru. Mi se pare normal, în momentul în care ai ieşit la pensie, să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau dacă vrei să fii angajat, atunci să renunţi la pensie”, a exlicat prim-ministrul.

Raluca Turcan a anunţat recent că, în condiţiile în care există „un trend considerabil” privind angajaţii din sistemul public ieşiţi la pensie şi reangajaţi tot la stat, intenţionează să le dea bugetarilor posibilitatea de a lucra până la vârste mai înaintate, însă fără a mai putea cumula pensia cu salariul de la stat. Un pensionar va putea, în schimb, să cumuleze pensia cu un salariu câştigat lucrând în mediul privat, relatează news.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22