Raluca Turcan, către coaliția de guvernare: Nu ați înțeles nimic din votul românilor

Redactia | 29.05.2019

Turcan a spus miercuri că şansele de a obţine preşedinţia Camerei Deputaţilor sunt mici, dar era un gest de responsabilitate şi ”de maturitate” din partea opoziției să propună un candidat la șefia Camerei.

Pe aceeași temă

”Nu aţi înţeles nimic din votul românilor”, le-a transmis ea deputaţilor din coaliţia de guvernare.

”Nu mă voi adresa unei majorităţi parlamentare care nu a înţeles nimic, nu a înţeles nimic din votul pe care l-au dat românii în data de 26 mai, românii care îşi au cerut ţara înapoi, românii care au condamnat înşelătoria uriaşă de încredere pe care un grup care a confiscat puterea şi în PSD şi în alte zilau furmizat-o în ultimii doi ani şi jumătate”, a declarat, miercuri, Raluca Turcan în plenul camerei Deputaţilor, când şi-a prezentat candidatura pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Aceasta a mai spus că votul de duminică a fost clar.

”Dragi cetăţeni ai României, votul a fost clar şi a fost atât de clar pentru atât de mulţi oameni din România care nu mai vor nimic altceva decât o Românie europeană, civilizată, decentă, dreaptă o Românie în care legea să fie dreaptă şi să fie respectată, o Românie în care în Parlamentul României să nu se profereze injurii, în care parlamentarii votaţi nu înjură nici de mamă, nici de Dumnezeu în plenul Camerei Deputaţilor doar pentru că nu puteţi altfel. La logica şi aritmetica parlamentară pe care o avem şansele sunt mici, dar sunt mici, însă este un gest de responsabilitate să candidez la această funcţie să dăm un semnal de maturitate din partea partidelor de opoziţie la guvernarea PSD şi ALDE ca urmare a votului dat de români”, a mai spus Turcan.

Aceasta le-a spus parlamentarilor PSD şi ALDE că nu au înţeles nimic din votul dat de români duminică.

”Aţi spus că aţi înţeles ceva din votul românilor. Nu aţi înţeles nimic, altfel astăzi aţi fi respectat dreptul opoziţiei să se exprime deschis transparent şi încrezător pentru ceea ce toate să reprezinte Camera Deputaţilor”, a mai spus Turcan.

Aceasta acuză că s-au tranzacţionat voturi.

”În această instituţie s-au tranzacţionat voturi, s-au făcut presiuni, şantaje directe asupra unor parlamentar. Până şi astăzi am asistat la tranzacţionări în moduri jenante pentru nişte voturi”, a mai afirmat Turcan.

Raluca Turcan candidează pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Ea este susţinută de USR şi PMP.

Mai candidează pentru aceeaşi funcţtie Marcel Ciolacu, susţinut de pSD şi ALDE, dar şi Kelemen Hunor, susţinut de UDMR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22