Raluca Turcan: Niciun partid nu a primit mandat pentru a pune ca prim-ministru un interpus

Vlad Toma | 27.12.2016

Raluca Turcan, presedintele interimar al PNL, a comentat astazi declaratia facuta de Liviu Dragnea in urma deciziei presedintelui Iohannis de a respinge propunerea facuta de PSD-ALDE pentru functia de prim-ministru.

Pe aceeași temă

 

Turcan considera ca proiectele lui Dragnea nu erau pentru cei multi ci mergeau in directia satisfacerii interesului personal: "Absolut tot ce a făcut dl. Dragnea în această perioadă a fost să blocheze totul pentru un plan personal: un interpus ca prim-ministru, cu riscuri majore pentru România."

 

"Partidele au primit mandatul de a gestiona puterea în interes public. Niciun partid nu a primit de la cetăţeni mandatul de a pune ca prim-ministru un interpus sau de a exercita puterea recurgând la amenintari cu suspendarea, precum a făcut astăzi dl. Dragnea," a mai afirmat aceasta.

 

Ea considera ca guvernarea prin interpusi aminteste de procedurile nedemocratice din anii 90: "Planul de a guverna prin interpuși trebuie să reprezinte un semnal de alarmă pentru toţi oamenii de bună credinţă. El nu este altceva decât o revenire la practicile şi comportamentele nedemocratice şi netransparente care au ţinut România pe loc în anii 90."

 

"PSD ne-a anunţat că are zeci de mii de specialişti. Dacă acest lucru este adevărat, se vor găsi şi alte nume de prim-ministru, de preferat persoane cu o activitate cunoscută, fără vulnerabilităţi şi fără condamnări", a transmis Turcan, in finalul mesajului sau.

 

Presedintele Iohannis a respins astazi propunerea facuta de PSD si ALDE pentru functia de premier. Iohannis a afirmat ca a cantarit bine argumentele pro si contra si a decis sa nu o accepte pe Sevil Shhaideh pentru aceasta functie, cerand PSD si ALDE o alta propunere.

 

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a afirmat, in urma refuzului lui Iohannis, ca social-democratii vor face o analiza acestei situatii si ca nu exclud o eventuala suspendare a presedintelui.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22