Raluca Turcan o acuză pe Viorica Dăncilă că girează fake-news-urile distribuite de PSD

Laurentiu Gheorghe | 19.11.2019

Vicepremierul Raluca Turcan îi acuză pe liderii PSD că răspândesc pe rețelele sociale informații false, fake-news.urilor. Năstase răspunde că orice mijloc e justificat în campania „Votați Dăncilă!”.

Pe aceeași temă

„PSD nu poate să ducă o altă campanie decât așa cum au guvernat până acum, cu fake-uri. Să clonezi pagina de Facebook a ministrului de Finanțe îți arată un tupeu și o predispoziție pentru încălcarea legii, sunt aceiași oameni care trei ani de zile au favorizat încălcarea legii. Viorica Dăncilă a girat acest comportament care te îndemna să încalci legea”, a spus Raluca Turcan la Digi24.

Ea făcea referire la informațiile vehiculate de mai mulți lideri PSD încă dinainte de moțiunea de cenzură prin care a fost demis guvernul Dăncilă, potrivit cărora PNL ar urma să taie salariile și pensiile.

Turcan a vorbit și de o altă încercare de a răspândi informații false, și anume un presupus apel la boicot, distribuit pe rețelele sociale ca și cum ar fi un mesaj care vine de la USR-Plus.

„M-am bucurat să aud reacția celor din USR și a multor oameni care probabil ar fi fost cu putință, prin răspândirea acestor știri false, să ia în calcul boicotul la aceste alegeri. Am constatat că oamenii fac diferența. Suntem în momentul în care unii încearcă să spună: vai, din cauza unei lipse de dezbatere cu o doamnă care a refuzat orice dezbatere timp de 3 ani, e posibil ca lumea să nu meargă la vot. Nu au niciun motiv românii să nu meargă la vot. Dimpotrivă, motivul e foarte clar: să scăpăm pâă la capăt de PSD”, a spus Raluca Turcan.

„Boicotul cred că ar fi cel mai mare semn de slăbiciune din partea românilor care și-au demonstrat 3 ani de zile că și-au înțeles misiunea de a se implica, de a-și face vocea auzită, de a critica, de a ieși în stradă, de a protesta”, a mai spus Raluca Turcan.

Năstase: Pentru Dăncilă se justifică orice fake

Adrian Nastase justifică pe blogul lui utilizarea oricaror mijloace, inclusiv dezinformările și fake-news-urile, de către PSD pentru scopul obținerii a cât mai multe voturi pentru Viorica Dăncilă și demobilizarea electoratului pro-Iohannis

De vreme ce Iohannis a spus că este în război cu PSD, iar războiul este, de obicei, o întreprindere bilaterală, „bănuiesc că si PSD este în război cu Iohannis. S-a ieșit deci din cadrul unor dezbateri (???) civilizate”, explică strategia PSD fostul lider al social-democraților.

În aceste condiții, Adrian Năstase susține că „dezinformarea devine o arma acceptată. Inclusiv fake-news-urile”.

Războinic, Năstase nu se dă în lături a folosi orice i-ar putea crește cât de cât cota candidatei pe care o susține, iar invocarea exagerată a fake-news-urilor este o încercare de a acoperi subiectul „nu vreau dezbatere”, adică ”o diversiune”.

”La fel s-a încercat și cu scoaterea pe piață a filmulețului despre „Colectiv”. Sau cu reîncălzirea, acum, a subiectului 10 august 2018. Cristian Pârvulescu, spre exemplu, este profesor, chiar doctor în meseria asta. În 2004, a fost parte a diversiunii „fraudarea alegerilor din turul unu”. Acum merită să fie invitat la cenaclul de la BCU”, arată Năstase cum se desfășoară manipularea din jurul susținerii lui Iohannis și a evitării confruntării sale cu Viorica Dăncilă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22