Raluca Turcan, propunerea PNL, susținută de USR și PMP, pentru șefia Camerei Deputaților

Redactia | 28.05.2019

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan este propunerea comună a opoziției pentru preluarea președinției Camerei Deputaților, rămasă vacantă după condamnarea lui Dragnea.

Pe aceeași temă

Anunţul a fost făcut marţi de liderii USR - Dan Barna, PMP - Eugen Tomac, şi de liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, într-o declaraţie comună de presă, după ce liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat că Biroul Executiv Național a decis să susțină candidatura lui Turcan.

Grupurile parlamentare vor putea face ulterior propuneri pentru ocuparea postului de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Și președintele USR, Dan Barna, a declarat că și-ar dori ca opoziția să aibă un candidat comun pentru președinția Camerei Deputaților, el precizând, în cazul în care nu s-ar ajunge la un acord cu celelalte partide, USR îl are candidat pe Stelian Ion.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat două proiecte de hotărâre – unul privind vacantarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea şi altul referitor la vacantarea postului de preşedinte al Camerei. Miercuri, proiectele vor intra în plenul Camerei.

Liviu Dragnea, președinte PSD și al Camerei Deputaților, a fost condamnat luni de Curtea Supremă, în dosarul angajărilor fictive de la Teleorman, la trei ani și șase luni de închisoare. El a fost încarcercat în aceeași zi la penitenciarul Rahova, unde va sta în carantină 21 de zile, după care va fi transferat la penitenciarul la care-și va executa pedeapsa privativă de libertate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22