Raluca Turcan, reactie la modificarea Codului de Procedura Penala: Celor din PSD le e frica de justitie

P.c. | 12.05.2015

Pe aceeași temă

Raluca Turcan, vicepresedintele PNL, a afirmat ca modificarile pe care Senatul le-a adus Codului de Procedura Penala reprezinta o dovada ca membrilor PSD le e foarte frica de justitie. Turcan considera ca aceste modificari vor bloca arestarile preventive, relateaza Hotnews.


"De acum exista indicii temeinice: pentru PSD justitia e ciuma si sova e muma. Chiar muma lui victor ponta. Lovitura din Senat prin care se blocheaza practic procedura arestului preventiv demonstreaza cat de frica le este celor din PSD de justitie. Isi iau masuri de precautie cu speranta ca toti cei care pot fi acuzati de coruptie vor beneficia de un statut privilegiat. Se vor preface ca nu este vorba despre ei, isi vor mentine functiile si, cu aroganta si suficienta, ne vor da lectii de moralitate. Se vor transforma in victime iar pe cei fara probleme in justitie ii vor face sa se simta marginalizati."

 

CITITI SI: Senatorii au votat modificari la Codul de Procedura Penala. Arestarea preventiva, pe baza unor indicii temeinice, in locul suspiciunilor rezonabile. Victor Ponta sustine modificarile: DNA face spectacol


Deputatul liberal sustine ca PSD mutileaza legile in interes personal : "Pentru mutilarea legilor in interes personal, pentru apararea apropiatilor prin sacrificarea institutiilor statului, PSD trebuie sa plece", afirma Turcan intr-o declaratie de presa. 

 

Senatorii au votat, luni, in plen o serie de modificari la Codul de Procedura Penala. Printre altele se arata ca DNA va putea cere arestarea preventiva in baza unor “indicii temeinice” si nu a unor “suspiciuni rezonabile”, asa cum era stipulat pana acum. Amendamentul a fost propus de senatorul PC Cristiana Anghel, tot ea solicitand si vot secret. 88 de senatori au votat pentru modificari, iar 20 impotriva.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22