Raport de admitere a OUG 14. Reprezentanta Parchetului General, dată afară de Șerban Nicolae

Dora Vulcan | 13.02.2017

Comisia juridica a Senatului a adoptat un raport de admitere, cu amendamente, pentru legea de aprobare a OUG 14/2017, cea care abroga OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal si de Procedura Penala, pe fondul unui scandal între Nicolae și Gorghiu. Comisia de constituționalitate a Senatului a dat și ea luni aviz favorabil pentru respingerea OUG 13. De asemenea, comisia a dat aviz favorabil Ordonanței 14 care abrogă OUG 13.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE: Procurorul general a reacționat luni seara și a spus că procurorul dat afară de la lucrările comisiei de senatorul Șerban Nicolae a fost reprezentantul său la lucrări și că acesta a participat la lucrările comisiei doar după ce Parchetul General a trimis adrese scrise ambelor Camere ala Parlamentului în care Parchetul General își manifesta interesul pentru discuțiile la OUG 14, transmite corespondentul Digi 24 acreditat la Parchetul General.

 

UPDATE:   Comisia juridica a Senatului a adoptat un raport de admitere, cu amendamente, pentru legea de aprobare a OUG 14/2017, cea care abroga OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal si de Procedura Penala. PNL si USR au cerut suplimentarea ordinii de zi asa incat si OUG 13 sa fie discutata in aceeasi sedinta cu OUG 14, insa aceasta propunere a fost respinsa. Au fost adoptate doua amendamente care se refera completarea a doua articole din cele reintroduse in Codul de Procedura Penala prin textul OUG 14.

 

 

 

 Votul în plenul Senatului va fi dat marţi dimineaţă

 

 

"Propunem ca OUG 14 să fie adoptată cu două amendamente de la comisia de specialitate, pe raţiuni pur tehnice s-au făcut câteva modificări la text. E vorba de corelarea unor texte legislative", a spus într-o declarație dată preseșei preşedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Şerban Nicolae.

 

 

 

Ordonanţa ar fi trebuit să fie discutată mâine în Comisia Juridică, dar s-a decis să se ia o hotărâre în acest sens azi.

 

 

Trebuie discutată şi OUG 13, care este în Parlament. Liberalii şi USR au dorit ca azi să fie discutate atât OUG 13, cât şi OUG 14, dar PSD şi ALDE nu au fost de acord.

 

 

Şerban Nicolae s-a declarat deranjat de participarea la şedinţă a unui reprezentant al Ministerului Public și l-a dat afară

 

 

 

Şerban Nicolae a dat-o afară pe reprezentata Parchetului General, procurorul Irina Kuglay cand aceasta a luat cuvantul la dezbateri la invitatia senatoarei Alina Gorghiu. Nicolae a acuzat-o ca a venit neinvitata la comisie si a rugat-o sa paraseasca sala. Senatorul PSD i-a spus reprezentantei Ministerului Public, procurorul Irina Kuglay, sa nu "o ia in nume personal" dar a facut o rerferire si la "salariul" procurorului general. Aceasta a parasit sala, insa scandalul a continuat cu o cearta intre Gorghiu si Nicolae.  Senatoarea PNL l-a acuzat pe presedintele de sedinta de impolitete, spunandu-i: "Nu mai dati oameni afara cand va tuna. Maine poimaine veti da afara pe cei din opozitie". La randul sau, Nicolae a remarcat: "Atata tupeu!" si i-a spus acestei sa se "abtina" sa il roage si sa ii dea lectii, transmite Digi 24.

 

La minutul 35.59 senatorul Șerban Nicolae, după ce ascultă punctul de vedere al Parchetului General, invocă ”procedura strictă” și o dă afară pe reprezentanta Parchetului General, procurorul Irina Kuglay

***

 

Cele două ordonanțe urmau sa primească raport din partea Comisiei juridice, urmând să fie dezbătute și votate în plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, transmitea dimineața Agerpres.

 

Comisia a amendat primul act normativ, inițiat de Guvern, chiar în titlul său — proiectul de lege privind aprobarea OUG 13/2017 pentru modificarea și completarea Codurilor penale devenind proiect de lege de respingere a OUG 13/2017.

 

Săptămâna trecută, mai mulți deputați PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru abrogarea aceleiași OUG 13, care nu a fost încă repartizat comisiilor de Biroul permanent.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22