Raport Freedom House: Regresul democratic al Rusiei a dus la o inhibare a eforturilor democratice in regiune

P.c. | 23.06.2015

Pe aceeași temă

Freedom House arata, in raportul "Nations In Transit" care monitorizeaza dezvoltarea democratica a 29 de natiuni din fosta URSS, Balcani si Europa Centrala, ca Rusia a inregistrat anul trecut cel mai mare regres in privinta democratiei, masurile sale agresive provocand o blocare a eforturile de formare a noilor democratii in Europa si Eurasia.


Anexarea peninsulei Crimeea si sprijinul acordat separatistilor din estul Ucrainei au avut un efect de inabusire a democratiei in Rusia si a libertatii si realizarilor democratice in regimurile din jur, releva raportul anual al grupului american, scrie Radio Free Europe/Radio Liberty, citat de ziare.com
 

Lupta presedintelui Vladimir Putin pentru supravietuire in fata embargoului economic al Occidentului, impreuna cu eforturile sale de a justifica actiunile din Ucraina, au dus la nasterea unui nou tip de propaganda in Rusia, ce vizeaza tarile care au minoritati importante vorbitoare de rusa.
 

Alaturi de acest nou tip de propaganda, exercitiile militare ale Rusiei au facut ca populatiile din tarile invecinate sa se simta nesigure, rezultand o inhibare a eforturilor democratice in aceste tari.
 

CITITI SI: Presa romaneasca este partial libera, potrivit unui raport Freedom House. Libertatea presei la nivel global, un nou minim in ultimul deceniu

 

Ucraina a reusit sa obtina o crestere in rating, multumita caderii regimului lui Viktor Ianukovici si celor doua runde de alegeri bine organizate.
 

Azerbaijanul se evidentiaza prin intensitatea cu care activistii si jurnalistii sunt reprimati daca ameninta sa expuna coruptia oficialilor.
 

Ungaria lui Viktor Orban s-a remarcat de asemenea printr-un declin al democratiei devenind o "democratie semi-consolidata"

 

In Balcani, patru din sapte tari au inregistrat un declin democratic, existand o tendinta negativa in intreaga regiune eurasiatica.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22