Rareș Bogdan nu vrea înființarea „Ministerului Adevărului”: De la monitorizare se ajunge la cenzură

L. G. | 11.03.2022

Europarlamentarul Rareș Bogdan a scris vineri că proiectul platformei de combatere a dezinformărilor este o idee nefericită și că de la monitorizare se va ajunge la cenzură

Pe aceeași temă

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan scrie, vineri, că va cere partidului, în calitate de prim-vicepreşedinte, şi Guvernului României, ca membru al echipei de Coordonare a Coaliţiei, să nu susţină proiectul platformei de combatere a dezinformărilor, el arătând că este ”un absolutist când vine vorba de libertatea de exprimare”. El mai afirmă că proiectul este o idee nefericită, pentru că, de la monitorizare se va ajunge la cenzură, iar ideile, fie că suntem de acord cu ele, fie că nu, trebuie să circule libere.

„Sunt un absolutist când vine vorba de libertatea de exprimare”, spune europarlamentarul arătând că proiectul prezentat de presă este idee nefericită.

„De la monitorizare se va ajunge la cenzură, iar ideile, fie că suntem de acord cu ele, fie că nu, trebuie să circule libere”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook.

El continuă: „Când vine vorba de libertatea de exprimare, sunt un absolutist. Susţin total cele spuse de Elon Musk acum 5 zile, când a fost rugat să scoată anumite site-uri de pe reţeaua de sateliţi StarLink. Nu trebuie să alunecăm către scenarii care riscă să semene cu realităţile din romanul «1984»! Un Minister al Adevărului poate deveni un coşmar”.

Europarlamentarul PNL anunţă că va cere PNL, în calitate de prim-vicepreşedinte, şi Guvernului României, ca membru al echipei de Coordonare a Coaliţiei, să NU susţină acest proiect.

„Vă mai dau câteva argumente: Dezinformarea trebuie combătută prin o mai bună informare, credibilă, prin campanii inteligente, explicându-le oamenilor adevărul apelând la logică, la bunul-simţ, prin vehicule pozitive. Trebuie să educăm, să-i învăţăm pe oameni să se informeze, să le fim ghid în acest război informaţional. Există oameni oneşti, de bună-credinţă care, din necunoaştere, nepricepere, din lipsă de alternativă credibilă, ajung să replice idei propagandistice nocive, dar nu trebuie puşi la stâlpul infamiei. Sunt victime, nu criminali. Un om care crede despre un demnitar că este corupt nu trebuie suspectat automat că slujeşte o putere ostilă UE, NATO, SUA, ci trebuie să beneficieze de prezumţia de bună-credinţă. Aşa crede el, iar gândul nu poate fi cenzurat. În cea mai mare democraţie a lumii, judecătorii, cu Constituţia SUA în mână, admit limitări ale libertăţii de exprimare doar dacă au legătură cu terorismul sau cu pedofilia, dacă ţin eu bine minte. Să nu devenim mai catolici decât Papa!”, mai afirmă Rareş Bogdan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22