Răspunsul lui Barna la pactul lui Dăncilă: Să-și dea demisia și să accepte alegeri anticipate

Laurentiu Gheorghe | 14.09.2019

Dan Barna i-a transmis Vioricăi Dăncilă că USR PLUS se angajează „să nu taie pensiile și salariile și să aducă bunăstare” dacă liderul PSD demisionează din fruntea Guvernului și acceptă anticipate.

Pe aceeași temă

„Doar dacă dumneavoastră și PSD semnați pactul pentru anticipate și vă prezentați demisia din funcția de Prim-ministru al României, considerăm se vor crea premisele pentru a putea discuta despre un astfel de pact. Dumneavoastră și Partidul Social Democrat ar trebui să dovediți responsabilitate și preocupare pentru situația României din prezent. Dacă sunteți, într-adevăr, preocupată pentru binele românilor, atunci aveți datoria să puneți capăt crizei politice actuale prin demisia dumneavoastră și a întregului guvern”, a scris liderul USR pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, ”bunăstarea românilor poate fi atinsă doar eliminând, în primul rând, nedreptățile din sistem și înlăturând acele forțe politice care le-au creat”.

Pactul pentru anticipate la care se referă Barna este propus partidelor de Alianța USR.

Vineri seară, Viorica Dăncilă a propus pe Facebook și a transmis și mailuri prin care invită partidele să semneze un pact prin care acestea să se angajeze că nu vor tăia salariile și pensiile. Victor Ponta, liderul Pro România, a anunțat deja că va propune colegilor să semneze acest pact.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a inițiat pactul Pro Europa pe care l-au semnat toate partidele parlamentare, mai puțin PSD și ALDE

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22