Război în Pro România. Tudose îl acuză pe Ponta că a omorât partidul

Dora Vulcan | 07.11.2019

Președintele Pro România Victor Ponta și europarlamentarul Mihai Tudose se împing unul pe altul spre ieșirea din partid și se acuză reciproc că au distrus partidul.

Pe aceeași temă

„Stau în Pro România și aștept să plece Ponta. Probabil după ce termină să îi dea pe toți afară, se dă și pe el. Va îngropa partidul”, a declarat Mihai Tudose, pentru Digi24.ro cu privire la decizia lui Ponta de a-i suspenda din partid pe prim-vicepreședinții Daniel Constantin, membru fondator al partidului, și pe Sorin Cîmpeanu.

Ultimul este și copreședinte al alianței pe care Pro România a făcut-o cu ALDE pentru susținerea acotului Mircea Diaconul la prezidențialele de duminică. Odată suspendat din partid, el nu mai poate semna documente care privesc deciziile din interiorul alianței electorale cu ALDE.

Într-o situație similară este și Marilena Meiroșu, șefa filialei Pro România de la Brăila, care nu a mai putut semna listele cu reprezentanții partidului în secțiile de vot, după ce a fost și ea suspendată din partid pentru că a votat guvernul Orban.

„Azi trebuiau semnate de președintele de organizație niște liste pentru reprezentanții partidului în secțiile de votare. Păi dacă au suspendat președintele, cine să semneze? Doamna Meiroșu nu își mai asuma asta. Câmpeanu e copreședintele al Alianței cu ALDE. Nu mai poate să semneze nimic, doar l-au suspendat, nu își mai asuma nici el. Să vedem și rezultatul la prezidențiale. Să vedem ce iese, că tot gândirea măreață a domnului Ponta a fost”, a declarat Mihai Tudose.

Mai mult șefa de organizație de la Brăila a obținut cele mai bune rezultate la alegerile europarlamentare (22,4%), dublu față de cea imediat clasată, de la Buzău (11%), amintește Tudose.

„La prezidențiale, gândiți-vă că la Brăila, de exemplu, au suspendat președintele de organizație pentru un an, pe doamna Meiroșu. Este cea mai performantă organizație. Acum ce facem? Așeptăm să vină om de la București trimis de conducere să ne spună ce să facem”, susține Tudose, care dă de înțeles că rezultatul la alegerile prezidențiale va fi departe de cel din luna mai.

Vicerpreședintele Pro România, Mihai Tudose a declarat pentru Digi24.ro că nu intenționează să plece din partid și că speră să nu o facă nici parlamentarii suspendați de Ponta.

„Dacă pleacă niște organizații și niște oameni, ce mai rămâne în „conducerea” partidului e o glumă. Tocmai a omorât partidul. Deocamdată aștept, nu plec niciunde. Poate și ceilalți colegi mai analizează. Stau în Pro România și aștept să plece Ponta. Dar văd că vrea să rămână singur în partid. El și cu încă doi, să ducă Pro România la 3%.”, a declarat Tudose.

Decizia de suspendare a doi prim-vicepreședinți luată de un Birou Executiv format din președinte, un vicepreședinte și un secretar general este acum contestată în interiorul partidului. Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu erau membri BEX, însă nu au fost anunțați de convocarea ședinței. Mihai Tudose susține că alți doi membri ai Biroului Executiv erau plecați din țară.

„Decizia luată zilele trecute, nu știu cum a fost luată. Doi din 5 membri BEX au aflat după 24 de ore de la decizie că a fost o ședință, domnul Constantin și domnul Câmpeanu. În BEX mai sunt domnul Mocioalcă, el era pe la sediu probabil, domnul Bănicioiu care era prin Grecia și domnul Ponta care era prin Antalya. Nu poți să faci un BEX telefonic să dai oamenii afară”, spune fostul premier.

Daniel Constantin, primvicepreședinte Pro România, a declarat marți seară, la Digi24, că va demisiona din partid, după conflictul cu președintele Victor Ponta care a anunțat că-i va suspenda din partid pe parlamentarii care au votat guvernul Orban. În plus, el a declarat că nu exclude să treacă la PNL, dar nici formarea unui nou partid.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22