Război pe față între Pașcu și Grapini, acuzată că a luat locul unor pesediști adevărați, nu vopsiți

Dora Vulcan | 16.09.2019

Un conflict deschis a izbucnit între Ioan Mircea Pașcu, deranjat că Dăncilă i-a retras candidatura pentru un post de comisar UE și Maria Grapini, acuzată că a ocupat locul unui ”pesedist adevărat” în PE.

Pe aceeași temă

Totul a pornit sub pretextul unui schimb de replici pe seama opririi traficului pe strada unde se află sediul PSD.

„În sfarșit, o “bucurie”: șoseaua Kiseleff este închisă traficului de la un capăt la altul, pentru o noua “paranghelie l”. Ca sa traversezi pe la Arcul de Triumf spre Domenii, trebuie sa te înscrii intr-un șir interminabil de mașini, care se mișcă în ritm de melc, ca sa ajungi la Piața Presei Libere, de unde, speram, se poate reveni înapoi la Arcul de Triumf, tot într-o lunga coada de masini, care se deplasează in ritm de melc! Treaba asta ia pe puțin 40 de minute, în fluierăturile aiuritoare ale agenților de circulație stresați și privirile crunte ale jandarmilor, gata sa “înăbușe” orice urmă de protest! Să mai spună cineva că interesele “adevărate” ale cetățenilor nu sunt respectate și că România nu revine la ... normalitate!?”, a scris Ioan Mircea Pascu, duminică pe Facebook.

Replica a venit, neașteptat de la Maria Grapini, europarlamentar care a intrat în PSD pentru a putea obține postul din Parlamentul European.

Știți bine că asta se întâmpla și la Bruxelles, și la Paris, și la Roma și pot continua. Să fim obiectivi, nu?”, a comentat europarlamentarul PSD Maria Grapini.

Acesta a fost momentul în care Pașcu a izbucnit, reproșându-i că a devenit mai catolică decât Papa de când a fost ”nevoită” să se înscrie în PSD pentru a putea obține postul din Parlamentul European, în dauna unor ”pesediști adevărați nu vopsiți”.

„Maria, poate nu te-ai prins, dar nu te criticam pe tine! Pe urmă, dacă bruxellezii sau românii sunt multumiți, nu înseamnă că și romanii, ca oile, trebuie să fie și ei mulțumiți! În sfârșit, văd ca ai devenit mai “catolică decât Papa” de când ai fost nevoită sa intri în PSD, în ultima clipa, ca sa prinzi locul pe care l-ai primit în dauna unor pesediști adevărați, nu “vopsiți”. Și te rog să remarci că tu ai început cearta cu mine, deși chiar nu mai văd niciun motiv ca să trebuiască sa îți demonstrezi “atașamentul” față de partid, luându-te de mine! În rest, Dumnezeu cu mila, Maria!”, a replicat Ioan Mircea Pașcu.

Grapini, încă o neconflictuală

Deși susține că s-a abținut, în ciuda faptului că ar fi avut ce spune, Grapini invocă dreptul la opinie pentru a porni un lung șir de atacuri sub centură administrate noului ei coleg de partid.

„Regret modul in care tratezi totul. Eu nu ma cert dar am dreptul la opinie. M-am abtinut la multe comentarii la care as fi avut ce sa spun. Cat priveste prezenta mea pe lista ar trebui sa recunosti ca am muncit cat zece la un loc. Rezultatele sunt consemnate. Eu nu am cerut sa fiu pe lista si stii si asta! Spre deosebire de tine care nu ai fost validat de organizatia din care faci parte, eu am fost. Si daca la interventiile mele din parlament au rezonat milioane de romani inseamna ca merita sa fiu. Voi munci la fel si nu voi spune altfel decat imi spune constiinta. Ceea ce mi se pare straniu este schimbarea ta fata de mine. Pe vremuri apreciai munca mea. Sa fie schimbarea doar pentru ca ti se pare ca din cauza mea nu esti pe lista? Daca e asa, te asigur ca nu am avut nici o interventie la partid! Am depus deodata documentele de candidatura. Daca eu sunt si tu nu, nu este vina mea nici intr-un caz. Eu zic ca relatiile intre oameni nu trebuie sa se schimbe atunci cand isi schimba locul de munca”, a răspuns Maria Grapini.

Ioan Mircea Pașcu i-a reproșat că foști europarlamentari PSD, vechi membri de partid, nu au ”încăput” pe listă din cauza ei și că timp de cinci ani nu și-a manifestat intenția de a intra în PSD, înainte de trocul profitabil cu locul pe lista eligibilă la europarlamentare.

Păruiala dintre cei doi nu s-a sfârșit aici, Pașcu făcând ulterior o postare în care spune că nu face decât să confirme că mediocritatea este agresivă și-i recomandă lecitină.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22