Razboiul agramatilor. ”Mitraliera”: Vreți să spune-ți că în partid e lapte și miere

Redactia | 27.05.2018

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, cunoscut drept „Miralieră”, i-a rugat pe social-democrați să nu-i mai facă „trădători” sau „șobolani” pe cei care au ales să plece la partidului lui Victor Ponta, deoarece jignirile îi alungă și pe alții.

Pe aceeași temă

 

 

Acuzând „incultura și agramatismul” unora dintre liderii PSD, deputatul „Mitralieră” comite el însuși greșeli gramaticale, făcându-se încă o dată de râs.

 

"Dragi colegi din PSD, vă rog să vă abţineţi în a mai cataloga foştii colegi, care aleg să-şi urmeze alt drum, în "trădători" sau "şobolani", pentru că nu faceţi altceva decât să determinaţi plecarea multor altor colegi. Nu pot accepta maniera asta suburbană, golănească, lipsită de caracter, de a ne jigni unii pe alţii. Nu înţeleg cum ne-am lăudat în campania electorală cu Guvernul PSD Ponta şi apoi Victor Ponta e un trădător. Nu înţeleg cum am propus şi susţinut un Guvern PSD Tudose, şi acum Mihai Tudose a un şobolan”, a declarat Rădulescu.

 

El mai susține că nu i-a auzit pe cei care au ales să plece vorbind urât despre partid. Acuzând faptul că PSD se face săptămânal de râs din cauza gafelor, Rădulescu face el însuși greșeli gramaticale.

 

”Nu ajunge că ne facem de râs săptămânal pentru incultură, agramatism, şi lipsă de expertiză? Nu ajunge că avem o mulţime de duşmani în exteriorul ţării şi în opoziţie? De ce trebuie să fim meschini, ipocriţi şi fără caracter? E dreptul fiecăruia să îşi aleagă calea şi liderul. Sau vreţi să spune-ţi (Sic!) mincinos, că, în partidul nostru e lapte şi miere, că sunteţi toţi mulţumiţi de unele persoane care au ajuns vicepreşedinţi ai partidului, că sunteţi fericiţi de lipsa de expertiză sau profesionalism a unor miniştrii (Sic!) puşi de noi, sau că râde lumea de noi din cauza gafelor sau că îl iubi toţi pe preşedintele Dragnea, iar în spate sau pe la colţuri îl înjuraţi? Credeţi că astfel veţi opri plecarea colegilor? Nu. Vă înşelaţi", a mai comentat deputatul.

 

Organizaţia Partidului Social Democrat, filiala Piteşti, a decis, la jumătatea lunii martie, să-i retragă sprijinul politic deputatului Cătălin Rădulescu, decizia fiind luată de Comitetul Executiv al filialei din Piteşti.

 

Anul trecut, Cătălin Rădulescu a fost audiat de procurorii de la Parchetul General în dosarul de tulburare a liniştii şi ordinii publice deschis ca urmare a declaraţiilor făcute de acesta, potrivit cărora are o mitraliera AKM pe care este pregătit să o folosească.

 

În ultimele zile mai multe persoane au demisionat din PSD alegând formaţiunea lui Victor Ponta- Pro România. Printre demisionari se află şi trei foşti miniştri din Guvernele PSD: fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu (Guvernul Ponta 2) şi Augustin Jianu, fost ministru al Comunicaţiilor (Guvernul Grindeanu), Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului (Cabinetul Tudose). 

 

***

 

Cum au comentat liderii PSD plecările din partid, în frunte cu președintele social-democrat Liviu Dragnea:

 

Acești trădători sunt doar un angrenaj din planul subversiv de a împiedica cu orice preț îndeplinirea programului de guvernare. Sper că acești oameni sunt conștienți că trădătorii nu sunt niciodată iertați, nici măcar de cei pentru care trădează. Odată ce au ales acest drum rușinos, nu mai există cale de întoarcere”, a scris vicepreședintele PSD, și ministrul Apărării, Mihai Fifor, pe Facebook.

 

Și primarul general al Capitalei, și vicepreședinte PSD, Gabriela Firea, a postat, joi seară, un mesaj pe Facebook, intitulat: „Autodenunţ politic”.   

 

„Duminică, 13 mai, am fost la restaurantul «Doi Cocoşi», împreună cu soţul, mama, cumnata şi cei doi copii mici - Zian şi David. Ne-am salutat civilizat cu mai multe persoane care participau la un botez, printre care şi câţiva politicieni. Am luat masa într-un salon mic, separat de petrecere. De aici, şi până la comentariile din ultimele zile, pe surse, potrivit cărora aş fi fost martoră unui eveniment, în cadrul căruia s-au pus bazele racolărilor actuale din PSD, este o distanţă că de la Pământ la Luna”, a scris Gabriela Firea pe pagina de socializare.   

 

Firea continuă cu un text despre trădare și trădători: „Detest trădarea şi nu pot empatiza cu cei care îşi găsesc justificări pentru trădare. Şi tacită, şi învăluită în metafore, trădarea tot trădare este. Sunt şi voi fi alături de familia mea politică - o mică Românie. Sunt şi voi fi dornică să contribui la un pic mai bine pentru fiecare român în parte. Nu văd nicio scuză pentru cei care caută să scoată profit personal din momentele dificile ale altora. Aşa s-a născut sintagma «a calcă pe cadavre». Constat că, în politică, a avea caracter e sinonim cu a fi slab de înger.Merg, cu orice risc, pe această variantă a demnităţii şi a condamnării oricăror jocuri tenebroase”, mai scrie vicepreşedintele PSD.

 

Rovana Plumb, președintele Organizației de Femei a PSD și ministrul Fondurilor Europene îi numește tot trădători, care „au impresia că pot destabiliza PSD (...). Acești dezertori trebuie să fie conștienți că sunt folosiți ca niște simple instrumente în lupta de a suprima guvernarea PSD. În momentul în care își vor fi îndeplinit scopul, vor fi înlăturați!”, a transmis Rovana Plumb.

 

De asemenea, un alt vicepreședinte PSD, Natalia Intotero, ministrul pentru Diasporă din guvernul Dăncilă, spune că „este un gest lipsit de onoare în primul rând față de cetățenii României care au creditat într-o proporție covârșitoare programul nostru de guvernare. De asemenea, este un gest lipsit de onoare față de colegii de partid, cei care contribuie zi de zi, în diferitele domenii de activitate să aplice programul de guvernare PSD-ALDE, cel mai ambițios proiect politic din ultimele decenii. (...) Suntem uniți! Nu cedăm! Mergem până la capăt!"

 

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, spune că fostul premier Victor Ponta are o atitudine arogantă, încercând să câştige capital de imagine prin promovarea de „disensiuni imaginare” în cadrul partidului, iar plecările către partidul acestuia reprezintă „polițe mai vechi”. Oprescu a afirmă, într-un comunicat de presă remis joi seara, că atitudinea fostului şef al PSD este dezamăgitoare pentru activiştii de partid care i-au acordat votul în trecut.

 

Poziții au luat și organizațiile județene conduse de baronii cei mai apropiați de Liviu Dragnea. Organizația din Gorj „își anunță susținerea fără echivoc pentru președintele Liviu Dragnea și actuala conducere a partidului” și anunță pe cei care vorbesc de destrămarea partidului că „din PSD Gorj, trădătorii și oportuniștii au plecat deja”.

 

„Organizația PSD Olt condamnă atitudinea arogantă, cu care de altfel ne-am obișnuit, a lui Victor Viorel Ponta, un fost membru PSD, rămas fără job, care încearcă să-și câștige capital de imagine, aruncând în spațiul public disensiuni imaginare în rândul organizațiilor locale ale Partidului Social Democrat. Este dezamăgitor față de milioanele de membri și simpatizanți care, acum patru ani, i-au oferit votul de încredere și pe care azi îl înmulțește cu zero, prin atitudinea sfidătoare față de liderii care, în trecut, i-au oferit cel mai mare sprijin electoral”, a precizat Marius Oprescu, potrivit Mediafax.

 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat, miercuri seară, „atitudinea de șobolan a doi foști premieri ai partidului", referindu-se la plecările din partid din ultima perioadă. Nu a dat nume, dar se poate specula că s-a referit aproape sigur la Victor Ponta și probabil la Mihai Tudose, sau de ce nu, la Adrian Năstase, și el fost premeir PSD și președinte al partidului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22