Războiul continuă la Primăria Sector 1: Consilierii PNL-PSD resping proiectele lui Clotilde Armand

Laurentiu Gheorghe | 04.02.2021

Proiectul de digitalizare a atribuirii locurilor de parcare propus de primarul Clotilde Armand a fost respins de consilierii care invocă mai multe nereguli la ADP și încălcarea vechiului regulament.

Pe aceeași temă

În special consilierii PNL se întreabă cine își asumă decizii în locul Consiliului Local și „cine este domnul Bărbuț care a spus în spațiul public că a început să elaboreze regulamente pentru parcări, dar în același timp este CEO la o firmă Vega Com care furnizează soluțiile pentru parcări” și care ar fi depus o oferă de 3.000 de euro la ADP, relatează HotNews.ro.

În replică, Clotilde Armand a spus că Bărbuț este voluntar și că nu există niciun contract încheiat între el și ADP și i-a acuzat pe consilierii PNL și PSD că se opun digitalizării și transparentizării modului în care sunt atribuite locurile de parcare de reședință.

Executivul local a propus și câteva amendamente pentru modificarea regulamentului, principala fiind că se renunță ca ziua parcările de reședință să fie la liber.

„Doamna director de la ADP vă rog să ne spuneți cine și ținând cont de ce reglementări a aprobat în luna ianuarie să nu mai fie luat în calcul costul de parcare pentru luna ianuarie - oferirea gratuității - și cine a întrerupt prelungirea contractelor pe luna ianuarie și ținând cont de ce reglementare și cine este persoana care și-a asumat acest aspect. În regulamentul aflat și astăzi în vigoare, până la votul unui nou regulament, se prevede clar că prelungirea contractelor se face în perioada 1 ianuarie - 31 martie, deci dacă CL nu a votat așa ceva, înseamnă că altcineva și-a asumat acest lucru. Cine și-a asumat și pe ce bază legală? Ați văzut cozile de la ADP și credeți că există altă explicație decât această suspendare pe luna ianuarie a prelungirii contractelor pentru că digitalizarea funcționează, sunt 3000 de cereri înregistrate pe platformă. Atunci de unde nebunia de la ADP cu cozi dacă nu de la faptul că oamenii au fost informați abuziv că se prelungesc contractele doar în perioada 1-20 februarie”, a întrebat în timpul ședinței de Consiliu local Ramona Porumb, consilier și viceprimar PNL.

Primarul Clotilde Armand a propus și mai multe amendamente pentru modificarea regulamentului, însă și acestea au fost respinse:

- redistribuirea parcărilor de reședință să înceapă să înceapă de pe 10 mai din 2021 să fie operată prin sistemul informatic;

- solicitanții să nu înregistreze restanțe la DITL la data depunerii cererii;

- solicitanții să poată vedea în timp real locurile de reședință libere din zona lor, nu toate locurile din Sector;

- parcările de reședință să fie rezervate toată ziua - 24 de ore, nu doar noaptea, așa cum era propus inițial.

Însă războiul dintre primarul Clotilde Armand și consilierii PNL nu se rezumă doar la regulamentul pentru atribuirea parcărilor de reședință.

Președintele liberalilor din Sectorul 1, Sebastian Buduja, a dezvălui joi pe Facebook amenințările primarului Clotilde Armand la adresa consilierilor PNL și la adresa viceprimarilui Ramona Porumb pentru că „a îndrăznit să nu fie de acord cu toate punctele de pe ordinea de zi a ședinței (de meircuri - n.r.)” de Consiliu Local.

„Sunt pur și simplu siderat. Nu am crezut că putem trăi asemenea momente în România anului 2021 (...) Pentru că viceprimarul PNL, împreună cu colegii liberali, a îndrăznit să nu fie de acord cu fiecare punct de pe ordinea de zi (...) a dat buzna în biroul viceprimarului PNL, aflat în ședința de Consiliu, ca să anunțe consilierii acestuia că dă afară din primărie viceprimarul PNL și staff-ul ei. Vor fi mutați în altă clădire și au la dispoziție...seara aceasta să se mute”, a scris președintele PNL Sector 1.

Burduja susține că în ședința de Consiliu, la punctul despre situaţia şcolilor în prag de redeschidere, adăugat pe ordinea de zi la propunerea consilierilor PNL, primarul Armand a ieşit din sală ca să scrie o postare pe Facebook.

„Păcatul este că echipa PNL a avut «tupeul» să pună întrebări dificile și să ridice probleme delicate despre proiectele de pe ordinea de zi. Si despre halucinantele întâmplări de la ADP (...) Dupa ce a revenit in ședinta de consiliu, explicația primarului Armand a fost aceasta: „v-am facut o concesie cu acel birou, dar mi-am dat seama ca nu apreciati această concesie”. Judecati dumneavoastră”, scrie Burduja.

La râdul ei, Clotilde Armand a scris miercuri pe Facebook că proiectul restructurării Poliţiei Locale nu a trecut din cauza „USL Sector 1”.

Anterior, în cursul zilei de miercuri, aceasta a postat pe Facebook că şedinţa Consiliului Local a fost deturnată de consilierii PNL şi PSD.

„Şedinţa de Consiliu Local al Sectorului 1 de astăzi, în care trebuia să discutăm despre spitale, şcoli, reforma Poliţiei locale şi despre digitalizarea ADP, a fost deturnată de consilierii PNL şi PSD, care au vrut să discutăm despre compania de salubrizare. Asta este urgenţa lor. Compania respectivă a emis fix în timpul şedinţei un comunicat de presă cum că ei nu mai presează servicii. Foarte bine, să facă ceea ce consideră. Mai există şi alte firme de salubrizare pe lumea aceasta. Dar domnii şi doamnele de la PNL+PSD nu realizează asta. Vor să plătim rapid nişte facturi emise nelegal de compania de salubrizare. Normal, e dragoste mare între consilierii PNL şi firma respectivă. De ei a fost adusă această firmă şi tot ei au semnat cel mai păgubos contract de salubritate din România”, a scris Clotilde Armand.

Proiectele privind reducerea funcţiilor de conducere în cadrul Poliţiei Locale şi digitalizarea atribuirii parcărilor de reşedinţă au fost respinse în şedinţa Consiliului Local Sector 1 de miercuri, pentru a doua oară.

Consilierii PNL o acuză pe Clotilde Aramand că vrea să reorganizeze poliția „peste noapte” după bunul plac și că proiectul privind atribuirea parcărilor reședință are în spate interesele lui Cornel Bărbuţ, consilier local USR PLUS, despre care au apărut în spaţiu public dovezi că se implică direct în elaborarea regulamentului pentru parcări, deşi este într-un evident conflict de interese ca CEO al firmei private Vegacomp, care furnizează soluţii pentru parcări

Compania Romprest a trimis astăzi o notificare Consiliului local al Sectorului 1 prin care informează că sistează activitatea pe perioadă nedeterminată. Potrivit documentului, sistarea activităţii a fost decisă în urma „încălcărilor repetate ale drepturilor delegatului, aşa cum sunt ele prevăzute în contractul de delegare şi legislaţia aplicabilă”.

Primarul Sectorului 1 spune că oferta Romprest nu poate fi onorată, pentru că nu există bani suficienţi pentru acest lucru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22