Razboiul lui Firea cu Dragnea: Pregateste OUG sa desfiinteze Bucurestiul si sa ma anihileze

Redactia | 11.11.2018

Gabriela Firea, primarul Capitalei, îl acuză pe liderul de partid, Liviu Dragnea, că vrea să desființeze Bucureștii prin OUG și să transforme sectoarele în orașe, numai pentru a o anihila politic.

Pe aceeași temă

Războiul declarațiilor dintre Gabriela Firea și Liviu Dragnea continuă cu un nou episod, faza pe municipiu.

Dragnea ar vrea să-i desființeze primăria generală și să rămână cu cele 6 sectoare – dintre care controlează 5 prin susținători fideli. Astfel s-ar desființa și organizația PSD București pe care o conduce Firea, și ar rămâne șefă doar în Ilfov, unde influența soțului, primar în Voluntari, este maximă.

Dragnea vrea să mă lichideze

Conform informațiilor furnizate de Firea, Dragnea ar fi avut o întâlnire cu cinci primari de sectoare cărora le-a comunicat intenția de a desființa Bucureștii și să transforme sectoarele în echivalentul orașelor printr-o ordonanță de urgență dată de Dăncilă. Primarul Capitalei spune că evenimentul a avut în săptămâna când ea era plecată la Tokio.

”Le-a spus că vrea să desființeze Bucureștiul. Prin OUG cele șase sectoare să devină orașe, ceea ce este anticonstituțional. Nu se poate modifica Legea fundamentală prin OUG. Nădăjduiesc că doamna prim ministru și miniștrii nu vor fi de acord cu o ordonanță care contravine Constituției. (...) Dorește să mă anihileze pe mine. Acest război a ajuns la absurd. Dacă ar putea m-ar anihila fizic”, a declarat Firea, la România TV.

Firea a afirmat, referitor la excluderea lui Marian Neacșu și a lui Adrian Țuțuianu, că este un moment de cumpănă prin care trece PSD.

”În ceea ce mă privește, mi s-a spus că se pregătește de asemenea o mazilire, că sunt calcule făcute, strategii, un întreg scenariu. (...) Mi s-a comunicat că beneficiez de un tratament special, că nu vrea să mă excludă pentru că nu vrea să îmi ușureze viața, pentru că știe că am oferte de la alte partide, dar vrea să îmi curme cariera și să mă elimine de la organizația București și Ilfov”, a mai comentat Firea.

Candidatura la președinție: În politică niciodată să spui niciodată

Ea a adăugat că nu va întreprinde absolut nimic. Firea a reluat afirmațiile potrivit cărora tensiunile dintre ea și Dragnea au apărut din cauza ambițiilor acestuia legate de președinția României și pentru că o suspecta că vrea să candideze pentru funcția supremă în stat.

Întrebată dacă are oferte de la alte partide, Firea a evitat să răspundă: ”Eu sunt în primul rând primar și cred că timpul pentru activitatea politica este limitat”.

Firea a mai declarat că își va spune punctul de vedere în următoarea ședință a Comitetului Executiv al PSD și că este curioasă ce argumente va avea Dragnea ca să o dea afară de la organizația București.

De asemenea, ea a precizat că va participa la alegerile pentru șefia organizației București doar dacă acestea vor fi corecte, ceea ce e greu de crezut având în vedere modul în care acționează Dragnea. Altfel, ea a susținut că nu dorește să legitimeze o ”cacealma”.

Firea nu a exclus posibilitatea de a candida la președinție, deși a susținut că în acest moment vrea să își încheie bine mandatul de la Primăria Capitalei.

”Sunt primar general. Vreau să îmi închei bine activitatea de primar general (...) și faptul că Dragnea vrea să desființeze Bucureștiul arată disperarea și că îmi recunoaște calitățile și își imaginează că nu poate să mă învingă decât luându-mi locul de muncă. Se spune că în viață, și în viața politică, niciodată să nu spui niciodată. Eu, în acest moment, vreau să închei bine mandatul de primar general”, a declarat Firea, întrebată dacă ia în calcul o candidatură la președinție.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22