Razvan Cuc: Ce a fost până acum la Tarom a fost epoca Tudose

Laurentiu Gheorghe | 21.03.2019

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat miercuri seară că Tarom are un nou Consiliu de Administrație și joi va fi numit un nou director general.

Pe aceeași temă

UPDATE: Miercuri seară, a fost ales un nou Consiliu de Administrație, care a decis înlocuirea lui Werner Wolff din funcția de director general cu Florin Susanu, director de zbor în cadrul TAROM, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. Lui Werber Wolff îi expiră mandatul joi.

Florin Susanu a mai fost director general al Tarom, interimar, în 2017 după demisia directorului de atunci, Eugen Davidoiu.

Graba cu care sunt făcute numirile a fost generată de avertismentul liberalilor că de vineri flota Tarom ar putea rămâne la sol pentru prima dată de înființarea companiei în urmă cu 64 de ani.

„Vom avea un nou Consiliul de Administrație în seara aceasta. (...) La ora 21:00 a început ședința Consiliului de Administrație. (...) În primul mandat, în 2017, Taromul a fost unul dintre obiectivele de suflet”, a declarat ministrul Răzvan Cuc la TVR 1, relatează Mediafax.

Consiliul de Administrație al transportatorului aerian a fost demis, odată cu directorul general, Werber Wolff, căruia îi expiră mandatul joi. El fusese numit pe 20 noiembrie 2017.

Ministrul Transporturilor dă vina pe fostul premier, Mihai Tudose, pentru situația creată.

„Domnul Tudose mi-a sugerat să îl aduc pe domnul Wolff. N-am fost de-acord să îl pun. După ce am plecat, nu știu ce s-a întâmplat. Știm cu toții că l-a pus”, a subliniat Cuc.

Răzvan Cuc a dat asigurări că noul director general va fi numit joi, dar a refuzat să-i spună numele.

De asemenea, ministrul Transporturilor a mai susținut că atunci când și-a dat demisia din primul mandat, între ianuarie și octombrie 2017, Tarom avea în conturi 80 de milioane de dolari, iar acum mai are doar 14 milioane de dolari.

„Am avut o discuție cu domnul Wolff care mi-a spus că sunt pierderi la combustibili, peste tot. Toată lumea este vinovată mai puțin el. N-am nicio problemă, poate omul are dreptate. Dar așa cum domnul Tudose l-a girat pe domnul Wolff și alți membrii din Consiliul de Administrație, de-acum intrăm noi cu oamenii din aviație, să facem ce trebuie. (...) Noul director general este din domeniu. Este om de meserie. Ce-a fost până acum a fost la Tarom epoca lui Tudose”, a precizat Cuc.

Werner Wolff, fost șef al reprezentanței BMW Timișoara-Arad, a fost numit, la data de 20 noiembrie 2017, director general al Tarom, de către CA al companiei aeriene. Wolf a fost atunci al patrulea director în mai puțin de trei luni, după ce Daniela Dragne a demisionat din funcție. Până la numirea la Tarom, Wolff a fost director executiv al Ba­nat Car, dealerul BMW din Timişoara şi Arad, care face parte din grupul Auto­mobile Bava­ria. La Tarom, Wolff avea un salariu brut de 45.441 de lei, lunar, conform datelor de pe site-ul Tarom.

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) Tarom este formată din Mircea Boștină (reprezentant al Romatsa), Cristinel Smadu (reprezentant al Companiei Naționale „Aeroporturi București S.A.), Marian Buică (reprezentant al SIF Muntenia SA) și Cristina Comsa (reprezentant al MT), potrivit site-ului companiei.

Flota Tarom cuprinde 25 de aeronave, dintre care cea mai mică are 48 de locuri și cea mai mare are 189 de locuri. Compania naţională operează peste 60 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share. Înfiinţată în 1954, Tarom își desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Aceasta este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993 și a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010, o alianţă aeriană globală.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22