Răzvan Cuc nu mai reziliază contractul cu firma Aktor pe care o critica dur că nu-și face treaba

Laurentiu Gheorghe | 27.06.2019

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, spune că lotul 2 din autostrada Sebeș-Turda va fi finalizat tot de grecii de la Aktor care au promis că predau lucrarea până la sfârșitul anului.

Pe aceeași temă

Declarația lui Cuc vine la nicio lună după ce a dat un ultimatum constructorului lotului 2 că va rezilia contractul.

Aflat, joi, în inspecție pe loturile în construcție ale autostrăzii Sebeș Turda, din județul Alba, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că lotul 2 va fi deschis traficului la sfârșitul acestui an, iar constructorul și-a asumat finalizarea lucrărilor până la acest termen, indiferent de costurile pe care le va avea și va da în trafic acest lot.

„S-au luat niște măsuri care trebuie aduse la cunoștința opiniei publice. Mi s-a prezentat graficul de realizare a lucrărilor până la sfârșitul acestui an. Managerul companiei din Grecia și-a asumat că va aloca toate resursele necesare pentru darea în trafic a acestui lot. (...) Totodată, aici sunt contractele pe care le-a încheiat cu subcontractorii care vor începe să se mobilizeze de săptămâna viitoare. În șantier o să vedeți furnicar, mi-au spus că de la 1 iulie vor fi în șantier și se va mări gradual numărul de utilaje, pentru a se încadra în termen. Este clar că este o provocare și pentru ei, este o firmă care are un palmares internațional foarte puternic și ar fi păcat ca în România să aibă un insucces și să piardă acest contract”, a declarat ministrul, potrivit Mediafax.

La ultima vizită, Cuc a dat un ultimatum constructorului lotului 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, spunând „Cred că ați confundat lucrarea la autostradă cu lucrarea la un drum național. Dacă nu ajung contractele cu antreprenorul până la final de iunie la CNAIR, reziliez contractul”.

La începutul acestui an, stadiul fizic al construcției la Lotul 2 au autostrăzii Sebeș-Turda era de 49,01%, iar la sfârșitul lunii ianuarie, grecii de la Aktor au raportat un progres de doar 0,02 puncte procentuale.

În martie, Răzvan Cuc declara la Alba Iulia că l-a convocat pentru o întâlnire la minister pe reprezentantul din Grecia al firmei care construiește lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, pentru a stabili dacă mai lucrează la acest lot sau „o să încheiem orice relație”.

Ministrul amenința că va fi „drastic” cu cei care nu își vor face treaba și nu se mobilizează corespunzător.

„Eu, dacă nu voi vedea mobilizare și un stadiu fizic al lucrărilor avansat, până la sfârșitul lunii aprilie, nu mai stau să aștept promisiuni, pentru că am văzut unde duc aceste promisiuni. Eu voi fi foarte drastic cu CNAIR, dacă nu face plățile, dar la fel de drastic voi fi și cu antreprenorii care nu își fac treaba și nu se mobilizează corespunzător”, spunea atunci ministrul Transporturilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22