Răzvan Cuc o amenință cu plângere penală pe fosta directoare a TAROM, Mădălina Mezei

Dora Vulcan | 21.10.2019

Răzvan Cuc o amenință pe directoarea demisă a TAROM cu plângere penală după ce Mădălina Mezei l-a acuzat că a demis-o pentru că a refuzat să blocheze avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură.

Pe aceeași temă

”Față de recentele declarații ale doamnei Madalina Mezei, înțeleg să fac următoarele precizări:
Îi solicit public doamnei Mezei să renunțe la a mai invoca fie Ministerul Transporturilor fie societatea Tarom în retorica domniei sale aservită unor interese de campanie. Îi pot înțelege doamnei Mezei devotamentul pentru linii politice diferite de cele ale mele, dar o somez să înceteze a mai târî structuri ale statului român în aceste declarații.
Cât despre presupusa mea ”bătaie de joc” în legătură cu „cariera și profesia Domniei sale”, îi reamintesc doamnei Mezei că i-am dat numeroase șanse să se afirme în calitate de director general al Tarom, însă rezultatele dezastruoase vorbesc de la sine. Nepotismul, interesele personale și lipsa totală de implicare managerială sunt chestiuni deja de notorietate publica in ceea ce o priveste.
De astăzi înainte, cetățeanul Răzvan Cuc va aborda această chestiune, prin raportare la instituțiile abilitate ale statului. După consultarea cu avocații mei, în lumina dezvăluirilor nereale din spațiul public ale numitei Mezei Madalina, dar și pe baza celor afirmate de catre aceasta în fața organelor judiciare, analizez posibilitatea legala de a formula o plângere penală pentru infracțiunea de ”inducere în eroare a organelor judiciare” prev. de art. 268 Cod penal.
Pentru corecta informare a opiniei publice arat ca, în toată cariera mea profesională, niciodată nu am dispus ori cerut vreo măsură de natură a afecta siguranța ori interesele cetățenilor români”, scrie Răzvan Cuc pe pagina sa de Facebook.

Fosta șefă a TAROM, audiată patru ore la DNA: Am dat toate detaliile. Domnul Cuc a trecut o linie

Mădălina Mezei, directorul demis al TAROM, a fost audiată luni patru ore la DNA, după ce a spus că ministrul Răzvan Cuc i-a cerut să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură.

„Am dat toate detaliile (...) Aș vrea să discut despre valorile mele personale. Eu cred în familie, în carieră și în TAROM. TAROM-ul este a doua mea familie. Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că își poate bate joc de cariera și profesia unui om. Planul meu profesional este de a livra o strategie TAROM pe termen lung. Eu l-am crezut pe domnul Cuc, considerând că împreună putem construi”, a declarat fosta şefă a TAROM după patru ore de audieri la DNA.

Mezei a spus, la intrarea la DNA că este audiată ca martor într-un dosar de abuz în serviciu la Ministerul Transporturilor.

Fosta șefă a TAROM l-a acuzat pe ministrul Răzvan Cuc că i-a cerut să rețină avioanele la sol cel puțin cinci ore în ziua moțiunii pentru ca parlamentarii opoziției să nu poată ajunge la București, motivul real al demiterii sale fiind refuzul de a îndeplini cerința lui Cuc, transmisă în seara dinainte moțiunii, în fața casei ei.

Între timp, Cuc a recunoscut și că a fost acasă la Mezei și că a cerut lista parlamentarilor opoziției care zburau cu Tarom, dar a susținut că a făcut-o pentru a se convinge că aceștia sunt în regulă.

Demiterea lui Mezei a avut loc la câteva zile după ce consiliul de administrație al companiei îi preluingise contractul de management cu două luni.

Mezei este al patrulea director al companiei numit în acest an.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22