Reacția PNL după retragerea lui Orban din cursa pentru Primăria Capitalei

Tudor Despina | 11.04.2016

Conducerea PNL va discuta în cel mai scurt timp o nouă candidatură pentru Primăria Capitalei.

Pe aceeași temă

 

Anunțul a fost făcut luni de co-președintele Alina Gorghiu, după ce DNA l-a pus sub acuzare pe Ludovic Orban. Gorghiu a subliniat că respectă opțiunea lui Orban de a demisiona din din conducerea partidului.

 

"Întotdeauna respectăm, ca și în cazul altora, prezumția de nevinovăție, asta vom face și în cazul lui Ludovic Orban", a spus Gorghiu, potrivit Agerpres. Liderul liberal crede că, prin decizia de a se retrage din conducerea partidul și din cursa pentru Primăria Capitalei, Orban a avut “un comportament onest”.

 

"Mă bucur că a făcut această opțiune proprie și personală, asta înseamnă că nu vrea deloc să prejudicieze imaginea partidului. (...) În cel mai scurt timp vom lua în discuție — și eu, și domnul Blaga — la Biroul Politic Național de mâine o candidatură pentru Primăria Capitalei. O să facem acest demers cu cea mai mare decență și cu cea mai mare discreție față de orice fel de procedură judiciară", a conchis Gorghiu.

 

Procurorii anticorupție l-au pus luni sub acuzare pe Ludovic Orban, impunându-i și control judiciar. DNA susține că Ludovic Orban a cerut bani pentru campania electorală la alegerile locale din vara acestui an:

 

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti. Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, potrivit unui comunicat DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22