Reacția cinică a PSD la anchetarea lui Kovesi: legile Justiției PSD-ALDE o protejează de abuzuri

Redactia | 14.02.2019

PSD a reacționat la vestea că fosta șefă a DNA va fi anchetată de secția de anchetare a magistraților. PSD spune că legile justiției adoptate recent îi oferă garanții că îi vor fi respectate drepturile.

Pe aceeași temă

”Justiția trebuie lăsată să își facă datoria! Încetați să politizați punerea sub acuzare a doamnei Kovesi! Astăzi, legile justiției adoptate de majoritatea PSD-ALDE îi oferă doamnei Kovesi suficiente garanții că în cursul anchetei i se vor respecta drepturile fundamentale și că nu vor fi imixtiuni ale serviciilor secrete, iar dacă va fi trimisă în judecată, va avea parte de un proces corect, în fața unor complete legal constituite. Spre deosebire de retorica viciată a celor care acuzau „penalii” înainte de o condamnare, PSD va respecta prezumția de nevinovăție a doamnei Kovesi și nu va susține nici că este „o penală”, nici că a luat mită, că a comis abuz în serviciu sau că a făcut mărturii mincinoase. Toate acestea vor trebui demonstrate în fața instanței de judecată. Până atunci aveți încredere în Justiție și lăsați probele să vorbească, nu politicienii!”, scrie PSD pe pagina oficială de Facebook.

Modificarea legilor Justiției a fost criticată atât în raportul MCV cât și în Raportul Comisiei de la Veneția care au cerut de urgență stoparea aplicării lor. Înființarea secției de anchetare a magistraților a fost făcută fără vreun studiu care să probeze că infracțiunile magistraților ar reprezenta un fenomen pnetru stoparea căruia ar fi necesară înființarea unei secții speciale. Ea a fost cerută de puterea PSD-ALDE ai cărei lideri au probleme penale sau chiar au fost condamnați definitiv și care, pentru a-și justifica condiția, au lansat vestita teză a statului paralel și ilegitim care ar comite abuzuri în baza cărora ei sunt anchetați sau condamnați.

Laura Codruța Kovesi, în calitatea sa de șefă a DNA, a fost permanent ținta acestor atacuri și amenințări.

Kovesi a fost revocată din funcție la cererea ministrului Tudorel Toader după un raport de evaluare în 20 de puncte, prezentat de Toader sub forma unui rechizitoriu, în ciuda faptului că evaluarea procurorilor șefi nu este de competența ministrului politic al Justiției.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22