Reactia Gabrielei Firea la acuzatiile lui Traian Basescu

T.d. | 16.03.2015

Pe aceeași temă

Gabriela Firea a reactionat la acuzele fostului presedinte Basescu. Senatoarea PSD i-a cerut acestuia sa-si probeze afirmatiile facute luni cu privire la presupuse transferuri de bani pe care ea le-ar fi facut “din Crescent in trustul lui Voiculescu”.

"Am înțeles că fostul președinte al României este în posesia unor informații potrivit cărora aș fi girat, prin semnătura mea, acțiuni comerciale ilegale, în cadrul trustului Intact, atunci când eram unul dintre managerii Diviziei de print. Îi adresez public rugămintea domnului Traian Băsescu să predea <dovezile> organelor de cercetare abilitate", a susținut Firea, potrivit unui comunicat.

Aceasta precizează că, deși este însărcinată în luna a opta, se va prezenta la orice fel de audieri, dacă acestea se impun.

"Și nu voi întrebuința modelul brevetat de fostul președinte, acela de a defăima organele de cercetare, de a manipula opinia publică și de a intimida posibile părți vătămate", a adăugat Firea, potrivit Agerpres.

Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat că se va prezenta miercuri în fața procurorilor pentru a fi audiat în calitate de suspect în dosarul în care senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză de amenințare și șantaj. Cu această ocazie, el i-a cerut Gabrielei Firea să explice "câți bani a transferat din Crescent în trustul lui Voiculescu".

"Dacă-și aduce aminte să fi semnat vreo hârtie prin care tot împrumuta, așa, an de an, și nu plătea înapoi, 400 de mii de euro și vreun 1,8 milioane de dolari, de la Crescent și îi transfera într-o companie care era în grupul domnului Voiculescu. Dacă își aduce aminte lucrul acesta, ar fi bine să se spovedească public", a declarat Băsescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22