Reacția lui Orban la anunțul candidaturii lui Cîțu: O competiție frumoasă la șefia PNL

Laurentiu Gheorghe | 30.05.2021

Liderul PNL, Ludovic Orban, i-a răspuns la cald lui Florin Cîțu după ce și-a anunțat intrarea în cursa pentru șefia PNL: „PNL este un partid capabil să asigure buna guvernare”.

Pe aceeași temă

„Avem în față o competiție frumoasă, avem în faţă o ocazie de a prezenta viziunea, obiectivele și proiectele fiecăruia dintre candidaţi, astfel încât să arărăm românilor că PNL este un partid cu resursă umană puternică și capabil să asigure buna guvernare”, a comentat el anunțul lui Cîțu de a-l concura la congresul partidului.

Ludovic Orban a apărut singur în fața presei, după ce Florin Cîțu a făcut anunțul, înconjurat de mai mulți lideri PNL, că va candida la șefia partidului.

”Un cadru onest, al unei competiții de viziuni, de idei, în care să prezentăm membrilor PNL ofertele noastre. Este normal să spună că va câștiga. Și eu candidez pentru a câștiga șefia PNL. Faptul că există o competiție între noi doi, nu va afecta activitatea PNL. Echipa mea este PNL, a fost, este și va fi.

E o competiție între noi, în care încercăm să convingem membrii PNL să ne sprijine. PNL este o echipă, PNL va rămâne unit indiferent de rezultatul votului.”, a mai spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă va rămâne preşedinte al Camerei Deputaţilor oricine va câştiga șefia PNL, Orban a afirmat: ”Sunt prevederi statutare care se aplică şi care stabilesc care sunt organismele statutare care iau decizii legate de susţinerea reprezentanţilor PNL în funcţii publice, iar acele decizii nu vor fi luate decât după Congres de toţi aceia care vor fi aleşi în funcţii care le dau drept de reprezentare în organismele statutare”.

Ludovic Orban era singurul care își anunțase oficial candidatura pentru un nou mandat la președinția PNL, în perspectiva congresului care ar urma să aibă loc pe 25 septembrie.

Înaintea ședinței Consiliului, premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL. ”Sunt un liberal care a trăit toată viața după principiile liberale. De multe ori am spus că doar liberalismul salvează România. PNL are nevoie de un suflu nou. Vă garantez că vom fi cel puțin 8 ani la guvernare”, a spus Cîțu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22